Ajankohtaista

Hyvinvointi, Kirjasto, Kotoutuminen, Perhe- ja sosiaalipalvelut, Ukraina

Syksyistä toimintaa ja kieliryhmiä maahanmuuttajille Nurmijärvellä

6.10.2023

Tarvitsetko maahanmuutto-opastusta, haluaisitko oppia suomea tai saada uusia ystäviä? Nurmijärvi toivottaa sinut tervetulleeksi saamaan tietoa, neuvoja ja opastusta kunnassa asumisen ja Suomeen kotoutumisen eri puoliin. Nurmijärvi on elinvoimainen maaseutukunta, joka tarjoaa monipuolista toimintaa myös maahanmuuttajille. Olipa kyseessä kielen oppiminen tai uusien ystävien saaminen, löytyy meiltä aktiviteettejä ja ryhmiä joihin voit osallistua tänä syksynä!

Nurmijärvi Koto-info auttaa erilaisissa maahanmuuttoon liittyvissä asioissa ja ohjaa tarvittaessa eteenpäin. Voit kysyä neuvoja Suomessa asumisesta, rekisteröinnistä, oleskeluluvista ja palveluista Nurmijärvellä. Koto-infossa voidaan käyttää tarvittaessa tulkkia. Koto-infon nro 040 3174106, osoite Kuonomäentie 2, 3. krs. Koto-info sähköpostiosoite on kotoutumis-info@nurmijarvi.fi

Neuvontaa saa Nurmijärven keskustassa seuraavasti: Nurmijärven pääkirjastolla keskiviikkoisin 18.10., 15.11. ja 13.12. kello 14–16. Osoite: Punamullantie 1, 01900 Nurmijärvi.

Help Center-neuvontaa saa seuraavasti:  SPR Help center keskiviikkoisin 18.10 ja 15.11 kello 17–19. Osoite; Rajamäentie 9 B, 01900 Nurmijärvi.

Suomen kieli tutuksi!

Klaukkalan Klubitalo on avoinna joka päivä klo 8.00-15.30. Klubitalolle ovat tervetulleita kaikki työikäiset aikuiset. Lue lisää täältä!

  • Keskiviikkoisin klo 9.00-10.00 / ”Puhutaan suomea”, järjestää Klaukkalan Klubitalo.
  • Torstaisin klo 16:30-18:00 / suomenkielinen keskusteluryhmä, järjestää Setlementti ry.

Nurmijärven kirjastossa kirkonkylällä toimii Setlementti Kirkonkylän järjestämä suomenkielen ryhmä.

  • Ryhmä kokoontuu tiistaisin klo 17.30-18.00.
Tekemistä lapsiperheille

Suopolun tupa Klaukkalassa on pienten lapsiperheiden ”olohuone”. Tule tuvalle vauvan tai taaperon kanssa; voit lämmittää lounaan kohtaamispaikan hyvin varustetussa keittiössä. Kokouspaikka on avoinna päivittäin ja paikalla on aina ohjaajia. Suopolun tupa löydät osoitteesta Suopolku 3, samasta talosta Suopolun päiväkodin kanssa.

Setlementin järjestämä Olkkari-kirpputori on paikka, jossa voi viettää aikaa, tehdä kirpparilöytöjä, juoda kupillisen kahvia ja tehdä vaikkapa vapaaehtoistyötä.

Nurmijärven Opisto tarjoaa erilaisia ​​kieli- ja harrastustunteja – ja kursseja. Nurmijärven Opisto on voittoa tavoittelemattoman yhdistyksen ylläpitämä yksityinen aikuiskoulutuskeskus ja sen opetus on saatavilla kaikille iästä tai koulutustaustasta riippumatta.

Klaukkalan kirkko aloittaa monikulttuuristen ystävyysiltojen järjestämisen loka- ja joulukuussa. Kirkon tapahtumakalenterin löydät täältä. 

Avun tarpeessa?

SPR järjestää Help Center-toimintaa Keskiviikko-iltaisin klo 17 alkaen. Tarjolla on kahvia, yhdessäoloa ja lahjoitusten jakoa ilmaiseksi osoitteessa Rajamäentie 9B.

Nurmijärven Seurakunnan diakoniaruokailut:

Ateria 2,00 € sisältää kahvin. Alle 4-vuotiaat maksutta. Hävikkileipää. Seurakunnan työntekijä tavattavissa.

  • Maanantaisin klo 12–13 Nurmijärven seurakuntakeskus, Kirstaantie 5–7
  • Keskiviikkoisin klo 12–13 Klaken keidas, Klaukkalan kirkko, Ylitilantie 6
  • Perjantaisin klo 11-12 Rajamäen Artturi-sali, Patruunantie 1. Lisäksi maanantaisin ja keskiviikkoisin hävikkiruokajakelua klo 9-10 tässä osoitteessa.

Nurmijärven pääkirjastossa ja Klaukkalan kirjastossa on mahdollista saada tänä syksynä kirjastonkäytön opastusta ja digitukea venäjäksi 

Venäjänkielinen kirjastovirkailija auttaa aineiston löytämisessä ja opastaa kirjaston palveluiden sekä elektronisten laitteiden, sovellusten ja verkkopalveluiden käytössä. Hänen avullaan voi myös tilata maksutta ukrainan- tai venäjänkielistä aineistoa. 

 Venäjänkielinen virkailija on tavattavissa pääkirjastossa 26.9., 10.10. ja 24.10. kello 15–20 ja Klaukkalan kirjastossa 21.9., 5.10., 19.10. ja 2.11. kello 15–20. Neuvonta on maksutonta. 

Nurmijärvi sosiaalisessa mediassa

Seuraamalla kunnan sosiaalisen median kanavia, pysyt perillä siitä mitä kunnassa tapahtuu!

 

Takaisin listaukseen