Ajankohtaista

Keusote, Koronavirus, Lapset, Varhaiskasvatus

Suopolun päiväkodissa joukkoaltistuminen koronavirukselle

17.2.2021

Klaukkalan Suopolun päiväkodissa on tapahtunut joukkoaltistuminen koronavirukselle. Päiväkodissa on ollut tartuttavuusaikana koronapositiiviseksi todettu henkilö 9.-10.2.2021. Päiväkodissa altistuneet henkilöt asetetaan Keusoten tartuntataudeista vastaavan lääkärin määräyksestä karanteeniin. Karanteeniin asetetaan noin 20 lasta ja 4 aikuista. Karanteeniaika on 17.2.-24.2.2021. Kaikki altistuneet ohjataan koronatestiin.

Keusoten infektio- ja tartuntatautiyksikkö on henkilökohtaisesti yhteydessä altistuneiden huoltajiin ja altistuneeseen henkilökuntaan. Koska Keusoten tartunnanjäljitys on tällä hetkellä ruuhkautunut, yhteydenotossa voi kestää joitakin päiviä.

Myös Suopolun päiväkoti on ollut yhteydessä huoltajiin Päikyn kautta ja karanteeniin asetetun lapsen huoltajat saavat tarkemmat ohjeet päiväkodin kautta. Mikäli päiväkodista ei ole lähetetty teille ohjeita karanteeniin liittyen, tilanne ei koske teitä.  

Yleisohjeet väestölle koronavirustilanteeseen

Mikäli epäilet altistuneesi, seuraa terveydentilaasi aktiivisemmin ja vältä liikkumista koulussa, työpaikalla tai julkisissa tiloissa oireisena. Mikäli ilmenee lieviäkin oireita, hakeudu koronavirustestiin, ja jää kotiin, kunnes saat negatiivisen koronavirustuloksen. Yleistietoa karanteenista löydät verkkosivuiltamme osoitteesta www.keski-uudenmaansote.fi/koronavirus.

Koronavirustartunnan oireita ovat esimerkiksi lämpöily, kuume, yskä, päänsärky, lihaskipu, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus, haju- tai makuaistin menetys, pahoinvointi, ripuli ja poikkeava väsymys.

Keusoten alueen asukkaat voivat tehdä koronavirusoirearvion ja varata ajan koronavirusnäytteenottoon osoitteessa www.koronabotti.hus.fi. Koronavirustestiin Keusoten alueella pääsee myös Nettipalvelun kautta osoitteessa www.keusote.fi/nettipalvelu tai soittamalla Koronahoitopuhelimeen, p. 019 226 0099, 8-20.

Tietoa koronaviruksesta:

Takaisin listaukseen