Ajankohtaista

Koronavirus, Sosiaali ja terveys, Terveys, Yritykset

STM: Tartuntalaissa määriteltyjen hygieniavaatimusten voimassaolo päättyi 30.6.

1.7.2022

Tartuntatautilaissa määritellyt hygieniavaatimukset olivat voimassa 30.6.2022 asti. Sosiaali- ja terveysministeriö STM suosittelee, että toiminnanharjoittajat huolehtivat lain vaatimusten voimassaolon päättymisen jälkeenkin tilojen ja pintojen puhdistamisesta sekä siitä, että asiakkailla ja osallistujilla on mahdollisuus käsien puhdistamiseen. Toiminnanharjoittajien olisi suositeltavaa huolehtia siitä, että asiakkailla on mahdollisuus saapua ja oleskella väljästi ja että tartuntariski pidetään toiminnassa mahdollisimman pienenä.

STM kehottaa asiakkaita, osallistujia ja toiminnanharjoittajia huomioimaan THL:n ajantasaisen ohjeistuksen covid-19-tartuntojen ehkäisystä. Tärkein keino suojautua koronatartunnalta on yhä koronarokote, joka suojaa vakavalta taudilta. Koronatartuntoja voi ehkäistä samoin keinoin, kuin muita hengitystieinfektioita. THL suosittelee pysymään sairastamisen ajan kotona ja huolehtimaan hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta.

STM kehottaa kuntia ja sairaanhoitopiirejä varautumaan siihen, että covid-19-taudin aiheuttama sairaanhoidon tarve voi syksyllä epidemiatilanteesta johtuen väliaikaisesti lisääntyä.

Graafinen kuva STM:n hygieniavaatimukset 1.7.2022 alkaen.

STM on valmistellut esitystä 58 a, 58 c–e, 58 g–h ja 59 a–e sekä osin 91 § voimassaolon jatkamiseksi myöhemmin vuonna 2022, mikäli covid-19-epidemiatilanne sitä edellyttää. Esitys on lausunnoilla 1.6.–24.7.2021.

Takaisin listaukseen