Ajankohtaista

Ilmastotyö, Monikko, Siistiksi, Tapahtumat, Yhdistykset

Siivouspäivä 27.5. – myy tavaroitasi kirpputorihengessä

17.5.2023

Valtakunnallinen siivouspäivä, joka on lauantaina 27.5., on kirpputorien ja kierrättämisen ystävien tapahtumapäivä. Päivän ideana on tehdä kierrättämisestä helppoa, jolloin kuka tahansa voi kaupata itselle tarpeettomia tavaroita kaduilla tai pihoilla. Kunta tarjoaa myyjille eri taajamissa alueen, johon voi vapaasti mennä myymään omia tavaroita.

Siivouspäivän järjestäjinä myyjät

Siivouspäivänä ihmiset voivat myydä itselleen tarpeettomia tavaroita, kuten vaatteita, leluja, kirjoja tai vaikkapa polkupyörän. Siivouspäivä mahdollistaa myös itse tehtyjen tavaroiden myynnin.

Tapahtumalla ei ole virallista järjestäjää, jokainen osallistuja on oman myyntitapahtumansa järjestäjä. Jokainen myyjä on vastuussa myös omien jälkiensä siivoamisesta.

Siivouspäivä ei ole tarkoitettu ammattimaisesti kirpputoritoimintaa harjoittaville yrittäjille, eikä uuden tavaran kauppiaille, mutta esimerkiksi seurat tai yhdistykset voivat lähteä mukaan.

Kunta tarjoaa myyntialueita joka taajamassa

Kunta tarjoaa siivouspäivänä myyjien käyttöön piha- ja parkkipaikka-alueita eri taajamissa, johon voi vapaasti mennä myymään ja ostamaan tavaroita. Näin saadaan keskitettyä myyntiä, joka on sekä myyjän että ostajan etu. Myyjät voivat mainostaa myytäviä tuotteitaan ja myyntipaikkaa esimerkiksi omissa sosiaalisen median kanavissaan.

Myyntipaikat:

  • Arenkuja, Rajamäki: Seitsemän veljeksen koulun etuparkkipaikka, Keskusraitin puolella. Autolla tavaroiden kuljetus Kuntolanpolun kautta. Parkkipaikkoja on muun muassa uimahallilla.

Parkkipaikka Rajamäessä.

  • Rajamäentie 9 A, Nurmijärvi: Kirkonkylän Toreeninmäessä sijaitsevan entisen Palvelukodin parkkipaikka-alue, joka sijaitsee mäen päälle tullessa talon vasemmalla puolella. Mäeltä löytyy myös parkkipaikkoja.

Kaksi rakennusta kirkonkylän Toreeninmäessä.

  • Kuntotie 7, Klaukkala: Monikon etupihalla oleva torialue. Torin kivetylle alueelle ei saa ajaa autolla. Pysäköinti Monikon parkkipaikalle.

Monikko Klaukkalassa.

Jokaisen myyjän tulee siivota omat jälkensä, jotta alueet ovat taas arkena parkkipaikkojen käyttäjien ja Monikossa asioivien käytettävissä.

Lisätietoja Siivouspäivästä, https://siivouspaiva.com/fi/cleaningday

Takaisin listaukseen