Ajankohtaista

Ympäristökeskus

Senaatti-kiinteistöt: Nurmijärven Karhukorven teollisuusalueella on löytynyt maahan haudattuja jätteitä

1.11.2022

Senaatti-kiinteistöt tiedottivat 1.11.2022, että Senaatti-kiinteistöjen tontilla Nurmijärven Karhukorven teollisuusalueella on löytynyt kaapelikaivun yhteydessä maahan haudattuja jätteitä. Asian tultua ilmi Senaatti ryhtyi välittömästi toimenpiteisiin vahinkojen estämiseksi ja on tehnyt asiasta myös tutkintapyynnön poliisille. Pelastuslaitos on käynyt tekemässä ensivaiheen torjuntatyöt, ja tilanteesta on ilmoitettu kunnan ympäristöviranomaisille ja ELY-keskukselle.

Havaittu jätealue sijaitsee Senaatin maa-alueella ja osittain naapurikiinteistöllä. Senaatti on ostanut kohteen vuonna 2003, ja tontilla sijaitsee tällä hetkellä vanha lavastevarasto. Maasta löytyneiden tynnyreiden perusteella on arvioitu, että jätteet ovat olleet maassa vuosikymmeniä ja pitkään ennen Senaatin omistusaikaa. Tynnyrien alkuperästä tai tekijästä ei ole tällä hetkellä tietoa.

Tehdyissä tutkimuksissa on paljastunut, että maahan on ollut haudattuna nelisenkymmentä öljy- ja kemikaalitynnyriä, jotka on jo pääosin saatu siivottua pois. ”Maaperän pilaantuneisuuden laajuutta selvitetään parhaillaan erilaisin tutkimuksin, ja sovimme jatkotoimenpiteistä yhteistyössä ympäristöviranomaisten kanssa. Vastuullisena toimijana haluamme torjua kaikin tavoin mahdolliset ympäristöriskit”, toteaa Senaatti-kiinteistöjen yhteiskuntavastuujohtaja Timo Kanerva.  

Senaatti-kiinteistöt on Suomen valtion kiinteistöasiantuntija ja toimitilakumppani. Luomme asiakkaidemme kanssa heidän toimintaansa tukevia työympäristöjä ja vastaamme niiden ylläpidosta. Haluamme tarjota parhaat mahdolliset olosuhteet ja edellytykset tehdä sitä työtä, joka tekee tästä maasta maailman toimivimman ja turvallisimman. Kehitämme valtion kiinteistövarallisuutta ja pidämme huolta kulttuurihistoriallisista kohteista. Vastuullisuus on kaiken toimintamme ytimessä. www.senaatti.fi

 

Artikkelikuva on kuvituskuva.

Takaisin listaukseen