Ajankohtaista

Kulttuuri

Seitsemän koiraveljeksen kuvitussuurennosten näyttely aukeaa marraskuussa Galleria Villessä

26.10.2020

Kirjailija Mauri Kunnaksen Seitsemän koiraveljestä on ihastuttanut lukijoita jo lähes parin vuosikymmenen ajan.

Koiraveljesten maailmaan voi sukeltaa keskiviikkona 11. marraskuuta alkaen Galleria Villen elämyksellisessä näyttelyssä, jossa on esillä Kunnaksen kirjasta tuttujen kuvitusten suurennoksia.

Koiraveljesten metkuista ja edesottamuksista kertovat kuvitussuurennokset
on tulostettu lähes gallerian seinän korkuisille levyille. Mukaan on poimittu kirjan keskeisten
tapahtumien kuvituksia. Tutuiksi tulevat muun muassa Simeonin näkemä painajaisuni, veljesten joulusauna ja kalvean immen tarina.

Elämyksiä kaiken ikäisille 

Koko perheelle suunnatussa näyttelyssä on panostettu elämyksellisyyteen. Kuvien katselun ohessa näyttelyssä voi lukea Seitsemää koiraveljestä, kokeilla miltä tuntuu istua jalkapuussa ja tehdä sanataidekoulun toteuttamia sanataideharjoituksia.

-Olemme suunnitelleet tehtävät niin, että ne toivottavasti kiinnostavat kaikenikäisiä näyttelyssä kävijöitä. Erityisen hienosti ne toimivat, kun aikuiset ja lapset tekevät niitä yhdessä, kirjailija Kiti Hakkola sanoo. Hän vastaa tehtävien suunnittelusta yhdessä Helsingin Sanataidekoulun puheenjohtajan Outi-Maria Takkisen kanssa.

Kuvitussuurennusten näyttely kuuluu Seisemän veljeksen 150-vuotisjuhlavuoden ohjelmaan.

11.11. – 31.12. Mauri Kunnas: Seitsemän koiraveljestä. Galleria Ville, Punamullantie 1, Nurmijärvi
Ma-to 9-20, pe 9-18, la 10-16. Juhlapyhinä ja aattopäivinä poikkeuksia aukioloajoissa. Vapaa pääsy. Järj. Nurmijärven kulttuuripalvelut

 

Takaisin listaukseen