Ajankohtaista

Ilmastotyö, Joukkoliikenne, Liikenne, Matkailu, Sääksi, Uimarannat

Sääksin uimarannalle bussilla

23.6.2021

Nurmijärven Sääksin upeaa uimarantaa suosivat niin nurmijärveläiset kuin lomamatkailijatkin. Uimarannan pysäköintialue ja teiden varret ovat usein täynnä henkilöautoja, ja parkkipaikan löytäminen voi olla haastavaa. Ratkaisuna tähän on joukkoliikenne, bussilla pääsee kätevästi ja vaivattomasti myös Sääksin uimarannalle. Jätä siis auto kotiin, ja hyppää bussiin!

Mistä ja millä busseilla Sääksiin matkataan?

Sääksin uimarannalle pääsee bussilla lähialueilta, kuten Helsingistä ja Hyvinkäältä sekä kunnan eri taajamista. Aikatauluja ja busseja miettiessä kannattaa hyödyntää Matkahuollon reittiopasta tai Korsisaaren aikataulukoostetta, jotka antavat tietoa oikeista bussivuoroista, vaihdoista ja aikatauluista.

Miten Sääksiin pääsee?

  • Kamppi – Sääksi bussi nro 457 (suoraan, ei vaihtoa, ajaa Klaukkalan matkakeskuksen kautta)
  • Kamppi – Rajamäki/Sääksi bussi nro 465 (vaihto Rajamäellä bussiin nro 57)
  • Hyvinkää (linja-autoasema) – Sääksi bussi nro 45 tai 45A Rajamäelle (linja-autoasema), jossa vaihto bussiin nro 57
  • Klaukkala (Matkakeskus) – Sääksi bussi nro 57 ja 457
  • Nurmijärvi (Kirkonkylä) – Rajamäki bussi nro 465, Rajamäellä vaihto bussiin nro 57
  • Rajamäki – Sääksi bussi nro 57

 

Ihan rantaan asti ei bussi matkustajia vie, vaan kyydistä pitää jäädä pois päätien varren pysäkillä. Bussipysäkiltä, jolta näkyy myös Sääksin kyltit, kävelymatka uimarannalle on noin 300 metriä.

Päätiellä olevien bussipysäkkien nimet

    • Sääksintie E, kun tulee Helsingistä tai Klaukkalasta
    • Sääksintie P, kun tulee Rajamäeltä

 

Jos et ole aikaisemmin mennyt bussilla Sääksiin, niin kuljettajalle kannattaa kertoa määränpää, niin hän jättää sinut oikealla pysäkillä pois.

Miten maksan matkan?

Sääksiin liikennöivällä Korsisaarella on useita erilaisia lipputuotteita ja matkakortteja, joista voi valita itselle tarkoituksenmukaisemman. Lipputuotteisiin voi tutustua Korsisaaren verkkosivuilla.

Satunnaisesti matkustavalle, jolla ei ole Korsisaaren matkakorttia tai lipputuotetta, suositellaan matkalipun ostamista puhelimeen ladattavan Korsisaaren mobiilisovelluksen kautta. Mobiililippu on huomattavasti edullisempi kuin kertalippu, joka ostetaan kuljettajalta. Esimerkiksi tällä hetkellä matka Helsingistä Sääksiin maksaa mobiililippuna 6 €, ja kuljettajalta ostettuna 10,10 €. Kertalipun ostajan pitää muistaa pyytää myös vaihtolippu, koska bussia pitää usein vaihtaa.

Kertaluonteisen mobiililipun tai nettilipun voi ostaa myös Matkahuollon kautta, tutustu tarkemmin eri mahdollisuuksiin Matkahuollon verkkosivuilla.

Takaisin listaukseen