Ajankohtaista

Kaikki

Ruokien valmistuksessa käytettävien raaka-aineiden saatavuudessa haasteita kouluissa ja päiväkodeissa

25.10.2022

Maailmassa vallitsevan tilanteen vuoksi ruokien valmistuksessa käytettävien raaka-aineiden saatavuudessa esiintyy runsaasti puutteita.  Raaka-aineita on jäänyt saapumatta, saapunut erä on ollut huonolaatuinen tai raaka-ainetta on saapunut tilattua vähemmän.

Nurmijärven kouluissa ja päiväkodeissa on käytössä neljän viikon ruokalista. Raaka-aineiden saatavuusongelman vuoksi joudutaan tekemään nopeita muutoksia ja siksi ruokalistalla saattaa olla normaalia enemmän säilykkeitä ja muita korvaavia tuotteita.

”Teemme parhaamme, että puutokset näkyisivät palvelussamme mahdollisimman vähän. Laajoihin saatavuushaasteisiin on kuitenkin varauduttava koko loppuvuoden ja seuraavan kevään aikana,” kerrotaan Aleksiasta.

Muutokset eivät siis ole osa raaka-aineiden hinnankorotuspaineiden hallintaa, vaan johtuvat puhtaasti toimittajien haasteista toimittaa tilattuja raaka-aineita sovitusti tai ollenkaan.

Aleksian väki pahoittelee tilannetta ja toivoo asiakkailta ymmärrystä.

 

Aleksia huolehtii ruokapalveluista kouluissa ja päiväkodeissa sekä siivoaa kouluja ja muita kunnan kiinteistöjä. Aleksian Pata on kunnan keskuskeittiö, missä valmistetaan koulujen ja päiväkotien ruoat.

 

Takaisin listaukseen