Ajankohtaista

Matkailu, Museo

Rajamäen Ryyppi esittää: Tarinoita tehtaasta

31.5.2021

Kesäkuussa julkaistaan viisi viiden minuutin videota, jotka kertovat tehdas- ja alkoholimuseo Rajamäen Ryypin tarinoita. Videoiden aiheina ovat mm. Rajamäen tehdasyhteisön varhaisvaiheet, eli 1900-luvun taitteen patruuna-aika, kieltolain vuodet 1919–1932 sekä Rajamäen tehtaan tuotteista ehkä legendaarisin, Molotovin cocktail. Tavoitteena on tarjota mutkaton ja ytimekäs museokokemus kaikille elävän historian ystäville.

Videoita julkaistaan viikoittain Nurmijärven museon kotisivulla, Instagramissa ja Facebookissa sekä kunnan YouTube-kanavalla. Ensimmäinen Rajamäen Ryyppi – video tulee nähtäville museon avautuessa 2.6. Videot tuottaa Nurmijärven museo ja ne ovat vapaasti käytettävissä yleisön huviksi ja hyödyksi.

Tarinoita tehtaasta videot >>

Kesä ja museot kuuluvat yhteen

Aleksis Kiven koti Palojoella ja Rajamäen Ryyppi aukeavat yleisölle kesäkuun alussa koronarajoitukset huomioiden.

Aleksis Kiven kodin kesässä pääosassa ovat kansalliskirjailijan elämä ja teokset. Museossa voi tutustua 1800-luvun kansanelämään, liikuttua Kiven kuolemattomien tekstien äärellä ja nähdä Stenvallin perheelle kuuluneita esineitä sekä Aleksis Kiven revolverin ja metsästyslaukun.

Rajamäen Ryyppi on väkevän alkoholihistorian museo, jossa nähtävillä ovat pontikkapannu, polttopullo ja parfyymipullo, tehtaanpatruuna, parrunpätkä ja tislauskolonni, sekä varpunen, lahna ja Boforsin 40 mm ilmatorjuntakanuuna. Museon ylin kerros on osin uudistunut ja entistäkin kirkkaampi.

Aleksis Kiven koti, Palojoentie 271, 1.6.–31.8. ti – su klo 11–18. Museo on suljettu 25.–27.6.

Tehdas- ja alkoholimuseo Rajamäen Ryyppi, Patruunantie 17, 1.6.–15.8. ke – su klo 12–18. Museo on suljettu 25.–27.6.

Tehdas- ja alkuholimuseo Ryyppin tarinoiden videokuvaus meneillään

Kuva: Videoiden kuvaus meneillään. Vasemmalla kuvaaja Erik Sundström, oikealla museovirkailija Petri Lehtonen.

 

Takaisin listaukseen