Ajankohtaista

Joukkoliikenne, Liikenne, Opetus ja koulutus, Pyöräily, Rakentaminen, Tapahtumat

Rajamäen linja-autoaseman avajaiset 22.9. juhlistavat autotonta päivää

14.9.2023

Kunta ja Korsisaari ovat paikalla Rajamäen linja-autoasemalla perjantaina 22.9. klo 7–9, jolloin vietetään liikkujan viikon auton vapaapäivää. Tuolloin on mahdollista tulla keskustelemaan niin joukkoliikenteestä kuin jalankulku- ja pyöräteihin liittyvistä asioista. Samalla juhlistetaan linja-autoaseman valmistumista, kun loputkin viimeistelytyöt on saatu valmiiksi.

Uudistukset Rajamäen linja-autoaseman alueella palvelevat käyttäjiä monin tavoin

Kunta rakensi kesällä Kiljavantien varteen uuden jalankulku- ja pyörätien Rajamäen linja-autoaseman liittymien väliselle osuudella sekä Kiljavantielle uuden korotetun suojatien linja-autoaseman kohdalle.

Linja-autoasema otettiin jo käyttöön koulujen alkaessa, viimeistelytöitä kuten valaistusta, kivetyksiä ja vihertöitä tehtiin vielä tämän jälkeen. Nyt nekin on saatu valmiiksi.

”Linja-autoaseman remontin yhteydessä rakennettiin myös pyöräpysäköintiä. Pysäköityjen polkupyörien määrä yllätti ja pyöräpysäköintipaikkaa laajennetaan tämän hetkisen arvion mukaan ensi kesänä” kertoo kunnan liikennesuunnittelija Jenny Rantamölö.

Jalankulku- ja pyörätien rakentamisen yhteydessä linja-autoaseman laiturit uusittiin ja rakennettiin uusi jättölaituri. Tämän johdosta linja-autojen ei tarvitse enää liikennöidä Kuntolanpolulla.

”Asemasta tuli hieno ja moderni. Asiakkailla on esimerkiksi aikataulunäyttö, josta oman bussin aikataulun voi tarkistaa. Samalla päästiin konkreettisesti parantamaan liikenneturvallisuutta uusien suojatiejärjestelyjen myötä”, iloitsee Korsisaaren sopimusliikennepäällikkö Ilkka Ojala.

”Perjantaina 22.9. klo 7–9 välisenä aikana Rajamäen linja-autoasemalla olevalta katokselta saa mukaansa ajankohtaan liittyviä tuotteita sekä tietoa joukkoliikenteestä ja jalankulku- ja pyöräteistä kunnassa. Tervetuloa paikalle, niin kuntalaiset, koululaiset kuin työmatkalaisetkin”, toivottavat Ojala ja Rantamölö.

Liikkujan viikko huipentuu auton vapaapäivään

Euroopan liikkujan viikkoa vietetään 16.–22.9.2023. Viikon tavoitteena on kannustaa ihmisiä pohtimaan liikkumisvalintojansa ja niiden vaikutusta. Teemaviikko päättyy perinteeksi muodostuneeseen auton vapaapäivään perjantaina 22.9.

Nurmijärven kunta on toisen kerran mukana järjestämässä tapahtumaa liikkujan viikolle. Viime vuonna vietettiin Klaukkalantien pyörätien avajaisia. Tänä vuonna Rajamäen linja-autoaseman remontti ja Kiljavantien uusi jalankulku- ja pyörätie valmistuivat sopivasti ennen liikkujan viikkoa.

 

Korjattu 21.9 lausetta.: Asiakkailla on esimerkiksi  aikataulunäyttö, josta oman bussin aikataulun voi tarkistaa.

Takaisin listaukseen