Ajankohtaista

Keusote, Koronavirus, Opetus ja koulutus, Sosiaali ja terveys, Terveys

Rajamäen koulussa runsaasti koronatartuntoja – tartuntatoimia tehostettu

26.11.2021

Keusote tiedottaa 26.11.2021, että Nurmijärvellä Rajamäen koulussa on viikon aikana asetettu kaksi uutta luokkaa karanteeniin, ja alakoululaisilla on todettu noin 10 tartuntaa eri luokka-asteilla. Osassa tapauksia altistumista ei ole ollut tai samassa tilassa olleiden tartuntariski on arvioitu pieneksi. Näissä tapauksissa ei koko luokkaa ole asetettu karanteeniin.  Noin kuukauden aikana Rajamäen koulun alakoululaisilla on todettu vajaa 40 koronatartuntaa. Tartuntojen torjuntatoimia on tehostettu Keusoten ja Nurmijärven kunnan toimesta.

Koulu on ollut yhteydessä luokkiin, joissa tartunnan saaneet ovat olleet. Kunta on myös lisännyt omaehtoista viestintää koronatapauksista, jotta perheet saisivat tietoa mahdollisimman nopeasti. Keusoten tartunnanjäljitys on ruuhkautunut, ja ottaa yhteyttä karanteeniin asetettujen huoltajiin viikon kuluessa. Rajamäen koulun luokka-asteille 4–6 ja henkilökunnalle on annettu vahva maskisuositus vähintään 3.12. saakka.

Lue edellinen tiedotteemme (18.11.21): https://www.keusote.fi/2021/11/18/rajamaen-koulun-tartuntojen-torjuntatoimia-tehostetaan/

Huoltajia kannustetaan ottamaan koronarokototteet

Tartuntojen jakautuminen eri luokka-asteille johtuu useimmiten siitä, että vähintään 60 % tapauksissa tartunnanlähde on toinen perheenjäsen, ja harvemmin kouluympäristö. Noin kuukauden aikana Keusoten alueella on todettu vain muutama tartunta yläkouluissa ja lukioissa.

Vakavan sairastumisen ja sairaanhoidon kuormituksen hillitsemiseksi on tärkeää, että koululaisten vanhemmat ovat rokottautuneet. Keusote kannustaa kaikkia vielä rokottautumattomia ottamaan rokotteet, sillä huoltajien rokottautuminen vähentää myös perheiden välityksellä tapahtuvia tartuntaketjuja, ja vähentää siten tarvetta kohdistaa rajoitustoimia lapsiin ja lähikouluun.

 

Keusoten testaussuositus: https://www.keusote.fi/palvelumme/korona/kun-epailet-koronavirustartuntaa/

 

Takaisin listaukseen