Ajankohtaista

Kiinteistöt, Opetus ja koulutus, Rakentaminen, Tilakeskus

Rajamäen kampuksen rakennustyöt lähteneet rivakasti käyntiin

16.6.2023

Rajamäen kampus on kunnan tärkein rakennushanke tällä hetkellä. Hanke on lähtenyt käyntiin työmaan perustamisella, ja alueen aitaamisella. Työmaan aidoituksen jälkeen alkaa Rajakaaren purkaminen, arviolta heinäkuun alussa.

Työmaan aidoitus

Rajamäen kampuksen työmaan perustaminen alkoi koulujen lukukauden päättymisen myötä. Ensimmäisenä toimenpiteenä on työmaa-alueen aidottaminen, joka alkoi Keskusraitin puolelta ja etenee Kiljavantien kautta Kuntolanpolulle.

Toivottavaa on, että kuntalaiset eivät kulkisi enää työmaa-alueen läpi. Alue on jo virallisesti työmaa, jolle ulkopuolisilta on pääsy kielletty, jo turvallisuussyistäkin.

Työmaa-aitoja on tarkoitus hyödyntää tuomalla niihin muun muassa taidetta ja Rajamäen historiaa käsittelevää sisältöä.

Rajakaaren purkutyöt alkavat heinäkuussa

Aidoituksen jälkeen alkaa Rajakaaren purkaminen. Rajakaari todettiin niin huonokuntoiseksi, ettei rakennuksen peruskorjauksella olisi voitu taata terveellisiä ja turvallisia tiloja käyttäjille. Urakoitsijan arvion mukaan Rajakaaren purkutyöt alkavat heinäkuun alussa. Ensin tehdään kevyempää haitta-ainepurkua sisätiloissa ja myöhemmin sitten järeämmillä koneilla ulkopuolelta.

Rajamäen kampukselle tulee tilat perusopetuksen 6.–9. vuosiluokille sekä liikuntatilat koulun ja liikuntapalveluiden käyttöön. Seitsemän veljeksen koulun ja Kuntola-rakennuksen tilalle rakennetaan uudisrakennus. Lisäksi liikuntatila Rajakaari korvataan uusilla liikuntatiloilla, joita Kunnanhallitus päätti 5.6.2023 kasvattaa noin 200 m2:llä. Kampus valmistuu vuoden 2025 aikana ja pihatyöt kevään 2026 aikana.

 

Päivitetty klo 13.50 : Työmaa-alueen läpikulkeminen ei ole toivottavaa, koska alue on työmaa, jolle ulkopuolisilta on pääsy kielletty, jo turvallisuussyistäkin.

Takaisin listaukseen