Ajankohtaista

Ikäihmiset, Katujen kunnossapito, Liikenne, Liikunta, Terveys

Pysy pystyssä -kampanja 17.-30.1.

14.1.2022

Pysy pystyssä -kampanjaa vietetään vuosittain, tänä vuonna 17.–30.1. Kampanjan tarkoitus on muistuttaa, että liukastumisia voi vähentää omilla toimilla ja valinnoilla. Etenkin liukkailla ja talvisilla keleillä kulkiessa on tärkeää keskittyä liikkumiseen, varata riittävästi aikaa matkantekoon ja huolehtia vireystilasta.

Vaaranpaikkoja voi olla niin piha-alueilla, jalkakäytävillä kuin parkkipaikoilla. Esimerkiksi jäätyneen pinnan päälle satanut lumi saattaa yllättää kävelijän. Lisäksi vaihtelevat sääolosuhteet voivat aiheuttaa yllättäviä vaaranpaikkoja.

Nastat alle

Kävellessä liukastumisia voi ennaltaehkäistä valitsemalla jalkineet kelin mukaan ja käyttämällä tarvittaessa kenkiin kiinnitettäviä liukuesteitä tai nastakenkiä. Nurmijärven kunta korvaa 65 vuotta täyttäneille kuntalaisille liukuesteiden tai nastakenkien hankinnasta koituneista kuluista 10 euroa/liukuestepari/vuosi.

Liukuestekorvauksen hakuaika on jatkuva. Liukuesteiden korvaushakemuksia saa muun muassa kaikista Nurmijärven kirjastoista ja kirjastoautosta. Korvaushakemus löytyy myös kunnan kotisivuilta

#PysyPystyssä

Voit seurata kampanjaan liittyvää keskustelua sosiaalisessa mediassa tunnisteella #PysyPystyssä. Lisätietoa ja aiheeseen liittyviä artikkeleita löydät Pysy pystyssä-kampanjasivuilta.

Takaisin listaukseen