Ajankohtaista

Hyvinvointi, Ilmastotyö, Liikunta, Pyöräily, Terveys, Yhdistykset, Yritykset

Pyöräilyn kilometrikisa polkaistaan käyntiin vappuna

25.4.2023

Pyöräilyn kilometrikisa on leikkimielinen kilpailu, jonka tarkoitus on innostaa kaikkia pyöräilemään. Kilometrikisaan voi osallistua kuka tahansa keräämällä oman joukkueen, esimerkiksi työpaikalta, kaveriporukasta, urheiluseurasta tai yhdistyksestä.  Kilometrikisa on käynnissä 1.5.-30.9.2023.

Kilometrikisan pääroolissa itse pyöräily

Pyöräilyn kilometrikisaan osallistujat keräävät omalle joukkueelle pyöräiltyjä kilometrejä tai minuutteja. Kisassa on kolme erilaista perussarjaa:

🚲 Piensarja (alle 25 osallistujaa)
🚲 Suursarja (≥ 25 osallistujaa)
🚲 Tehosarja (pyöräilyseurat, liikuntayhdistykset ja muut ”ammattilaiset” tai aktiiviharrastajaryhmät)

Perussarjojen lisäksi kisaa käydään sähköpyörä- ja kuntasarjassa. Joukkue kilpailee automaattisesti myös sähköpyöräsarjassa, jos yksikin jäsen on kirjannut sähköpyörällä ajettuja kilometrejä.

Kilometrikisassa pääasia on pyöräily ja siihen innostaminen, mukaan voivat lähteä kaikenikäiset ja kaikenkuntoiset. Mukavana bonuksena syksyllä on tietenkin kohonnut kunto ja hyvä mieli.

Kilometrikisa on maksuton, järjestäjänä on Pyöräilykuntien verkosto ry.

Ilmoittautuminen kisaan

Joukkueen mukaan ilmoittavan henkilön tulee ensin rekisteröityä kisaan, jos on mukana ensi kertaa. Aiemmin kisaan osallistujien vanhat tunnukset ovat voimassa. Henkilöstä, joka ilmoittaa joukkueen kisaan tulee joukkueen kapteeni.

Muut joukkueen jäsenet rekisteröityvät kisaan ilmoittaen osallistumiskoodin, jonka kapteeni on valinnut ja jakanut omalle joukkueelle.

Kunta haastaa kaikki mukaan pyöräilemään

Kuntien tulos kuntasarjassa kertyy kotikuntansa ilmoittaneiden joukkueiden polkemien kilometrien mukaan. Jokainen polkija, joka on tallentanut kotikunnan omiin henkilökohtaisiin tietoihinsa, kartuttaa oman joukkueensa lisäksi myös kunnan kilometrisaldoa.

Kuntasarjan tulokset esitetään jakamalla kuntalaisen polkemat kilometrit kunnan asukasluvulla.

Kunnan työntekijät osallistuvat tänäkin vuonna kilpailuun omalla joukkueellaan, nimeltään Nurmijärven kunta.

Kunta haastaa kaikki alueen yritykset, järjestöt ja muut toimijat mukaan kilometrikisaan. Joukkue kasaan ja fillariin selkään!

Takaisin listaukseen