Ajankohtaista

Jätehuolto, Kaikki

Puhutaan roskista! Vastauksia kuntalaisten kysymyksiin siisteydestä ja jätehuollosta.

16.12.2020

Kunta pyysi kuntalaisilta jätehuoltoon liittyviä kysymyksiä. Katso vastaukset uudelta videolta ja kunnan kotisivujen Siistiksi-teemasivuilta.

Muutoksen tuulet ovat puhaltaneet jätehuollossa. Kunta liittyi vuoden 2019 alussa Kiertokapulan osakkaaksi, ja samassa yhteydessä jätehuoltoviranomaiseksi saatiin jätelautakunta Kolmenkierto. Uudet jätehuoltomääräykset ovat tulleet voimaan viime keväänä. Koska uutta tietoa on paljon, kunta pyysi lokakuussa nurmijärveläisiä lähettämään mieltä askarruttavia kysymyksiä roskiin, jätehuoltoon ja siisteyteen liittyen. Kysymyksiä sai lähettää kunnan kotisivujen kautta ja postitse.

”Saimme huikean määrän kysymyksiä, ja kaikkiaan kysymyksiä saatiin yli 150!  Yleisimpiin kysymyksiin vastataan uudella videolla, joka löytyy kunnan Siistiksi-teemasivulla. Siellä on tekstimuodossa vastaus myös kaikkiin saatuihin kysymyksiin”, kertoo Nurmijärven kunnan viestintäpäällikkö Teemu Siltanen.

”Hienoa, että saimme mahdollisuuden yhdessä avata jätehuollon kokonaisuutta kuntalaisille. Näin saimme myös Kiertokapulan roolia tehtyä tutummaksi Nurmijärvellä. Meidän puolemme voi aina kääntyä jätehuollon kysymyksissä ja kysyä vinkkejä lajitteluun”, kannustaa Kiertokapulan viestintäpäällikkö Piia Kokko.

Jätehuolto ja siisteyden ylläpitäminen edellyttävät yhteistyötä., Videolla Nurmijärven kunnan alueisännöitsijä, jätelautakunta Kolmenkierron jätehuoltokoordinaattori, Kiertokapulan ympäristökouluttajat ja RINKI-ekopisteiden ylläpitäjä vastaavat kuntalaisten kysymyksiin, joita esittää roskajuoksijana tutuksi tulleen Kaisu Paulanto.

 

 

Nurmijärven kunta kiittää Kiertokapulaa, jätelautakunta Kolmenkiertoa, Pakkauskierrätys RINKI Oy:tä ja Keski-Uudenmaan Ympäristökeskusta vastauksista ja yhteistyöstä. Kunta esittää lämpimät kiitokset haastattelijana toimineelle Kaisu Paulannolle, joka tekee aktiivisesti työtä yhteisen ympäristömme hyväksi.

Tutustu kunnan kotisivujen Siistiksi-teemasivuihin!

 

Takaisin listaukseen