Ajankohtaista

Poliisi

Poliisi: Yksi otettu kiinni Nurmijärvellä viikonloppuna ja alkuviikosta tapahtuneisiin rikoksiin liittyen

3.12.2020

Itä-Uudenmaan polisii ja keskusrikospoliisi tiedottavat 3.12.2020, että ​poliisi on ottanut kiinni yhden henkilön epäiltynä Nurmijärvellä 29.11.-2.12. välisenä aikana tapahtuneista epäillyistä rikoksista. Hänen epäillään sytyttäneen useita tulipaloja kunnan alueella ja asettaneen räjähteeksi epäillyn esineen Nurmijärven poliisiaseman läheisyyteen. Keskusrikospoliisi johtaa epäiltyyn räjähteeseen liittyvän rikoksen tutkintaa, Itä-Uudenmaan poliisi puolestaan johtaa epäiltyihin tuhotöihin liittyvää tutkintaa.

Poliisi selvittää tapahtumia Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen Nurmijärven poliisiasemalla maanantaina 30.11. Alue oli eristettynä poliisin toiminnan turvaamiseksi maanantaina usean tunnin ajan, jolloin Itä-Uudenmaan poliisilaitos teki tarkastuksia poliisiaseman edustalla ja sisätiloissa.

– Tehtävä poliisiasemalla liittyi siihen, että aseman pihalta löytyi epäilty räjähde. Räjähteen laatua ja sen teknisiä ominaisuuksia tutkitaan parhaillaan. Rikosnimike tarkentuu tutkinnan edetessä, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Tiia Grönberg Keskusrikospoliisista.

Keskusrikospoliisi johtaa tapauksen tutkintaa siksi, että räjähde löytyi poliisiaseman läheisyydestä, mutta yhteistyö Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen kanssa on ollut asian selvittämisessä tiivistä.

Yksi henkilö on otettu kiinni rikoksesta epäiltynä keskiviikkona 2.12. Henkilö on epäiltynä myös Nurmijärvellä viikonlopun ja alkuviikon aikana tapahtuneisiin tulipaloihin. Epäiltyjen tuhotöiden osalta tutkintavastuu on Itä-Uudenmaan poliisilaitoksella.

– Kolme tulipaloista tapahtui Nurmijärvellä aamuyöllä 29.11. ja poliisi tutkii niitä kaikkia epäiltyinä tuhotöinä. Lisäksi aamuyöllä 2.12. Nurmijärvellä tapahtui rikos, jota tutkitaan epäiltynä törkeän tuhotyön yrityksenä. Pelastuslaitoksen yksiköt saivat tulipalot rajattua ja sammutettua nopeasti eivätkä palot päässeet leviämään, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Markku Lylykangas Itä-Uudenmaan poliisilaitoksesta.

Esitutkinta poliisiaseman tapahtumien ja epäiltyjen tuhotöiden osalta jatkuu tiiviissä yhteistyössä.

Takaisin listaukseen