Ajankohtaista

Ikäihmiset, Kirjasto, Kulttuuri, Näin Nurmijärvi rakentuu blogi, Rakentaminen, Tilakeskus

Pääkirjasto saamassa väliaikaistilat peruskorjauksen ajaksi

11.5.2021

Pääkirjaston peruskorjaus alkaa elokuussa, ja kirjasto sulkeutuu juhannuksena, jotta tila saadaan tyhjennettyä ennen saneerauksen alkamista. Kunta haluaa tarjota kirjastopalveluita kuntalaisille kirkonkylällä myös saneerauksen aikana.

Kunnan omistamaa, kirjastokäyttöön sopivia tiloja ei kirkonkylältä löytynyt. Tämän vuoksi alettiin kartoittaa myös muita tiloja kirkonkylältä.

Pääkirjaston väliaikaistiloiksi on nyt esitetty liikehuoneistoa osoitteessa Mahlamäentie 1, Nurmijärvi. Kyseessä on ns. Teboilin rakennus, joka sijaitsee aivan pääkirjaston läheisyydessä. Liikehuoneistokokonaisuus on kahdessa kerroksessa, ja pinta-ala on noin 254 m2. Väliaikaistilat varmistuvat lopullisesti, kun nyt tehty päätös on lainvoimainen.

“On hienoa, että meillä on mahdollisuus tarjota kuntalaisille kirjastopalveluita kirkonkylällä myös saneerauksen ajan, jos esitetyt pääkirjaston väliaikaistilat varmistuvat. On jopa mahdollista, että saamme väliaikaistiloissa sijaitsevan kirjaston toimintaan jo elokuussa”, sanoo kirjaston johtaja Anu Sorvali.

Esitetyt väliaikaistilat ovat pienemmät kuin nykyiset, minkä takia aineistoja tulee varmasti olemaan tarjolla huomattavasti vähemmän kuin tällä hetkellä.  Peruskorjauksen ajan kokonaan poissa käytöstä ovat Kivi- ja kotiseutukokoelma, pääkirjaston kirjavarasto sekä iso osa avokokoelmaa.

Suunnitteilla on, että väliaikaistiloihin tulee tarjolle eniten lasten ja nuorten aineistoa sekä jonkin verran aikuisten aineistoa, musiikkiaineistoa ja lehtiä. Korona-aikana tutuksi tullut aineiston etukäteen varaaminen onkin paras tapa saada mieleistä lukemista myös suunnitellusta pääkirjaston väliaikaisesta palvelupisteestä.

Takaisin listaukseen