Ajankohtaista

osallistuva budjetointi, Päätöksenteko

Osallistuvan budjetoinnin 2024 määrärahan saaneiden hankkeiden toteutukset valmiina tai loppusuoralla

4.7.2024

Alkuvuonna kuntalaisilta pyydettiin osallistuvan budjetoinnin ideoita paremman arjen edistämiseksi. Ideoita parempaan arkeen annettiin 69, joista kuntalaisten äänestettäväksi pääsi 17 ehdotusta. Äänestystuloksen perusteella määrärahan sai neljä eniten ääniä saanutta ehdotusta Nukarin Frisbeegolfrata, Kirsikkapuita ja muuta kaunista Lepsämän keskustaan, Kalusteryhmät Kuhakoskelle ja Lisää roskiksia. Loppukevään ja alkukesän aikana hankkeiden toteutukset ovat edenneet.

Nukarin Frisbeegolfrata

Nukarin Viskojat ry sai määrärahan (14 000 €) Nukarin Frisbeegolfradan eli Teilinummen vanhalle avolouhokselle rakennettavan frisbeegolfradan tarvikkeiden hankintaan ja kentän rakentamiseen. Yhdistyksen vapaaehtoiset ovat ahertaneet frisbeegolfradan rakentamisen kanssa ja enää puuttuu vain matot ja joitain viittoja/opasteita. Pian rata on siis valmis pelattavaksi. Tarkan tiedon radan valmistumista saa Nukarin Viskojien Facebook-sivulta. Kannattaa siis ottaa sivu seurantaan, niin saa kätevästi tiedon radan valmistumisesta.

Kirsikkapuita ja muuta kaunista Lepsämän keskustaan

Lepsämän kyläyhdistys ry sai määrärahan (3 800 €) puun taimien, kasvien, istutustarvikkeiden, penkkien ja aidan hankintaan Kylätalo Toukolan pihaan. Kyläyhdistys on kesäkuussa talkoilla istuttanut kirsikkapuita ja perennoja. Hanke etenee vielä istutusalueiden siistimisen ja penkkien ja pienen sillan asentamisen osalta heinäkuun aikana. Edistymistä voi seurata Lepsämän kylän Facebook-sivulta tai käymällä paikan päällä.

Kylätalo Toukola ja juuri istutetut kirsikkapuut. Kuvaaja: Lepsämän kyläyhdistys/Satu Aaltonen

Kalusteryhmät Kuhakoskelle

Valkjärven kyläyhdistys ry sai määrärahan (1 600 €) kalusteryhmien hankintaan ja asennukseen Kuhakoskelle. Parhaillaan odotetaan kalusteiden toimitusta. Kalusteryhmien uskotaan olevan paikallaan elokuussa. Kyläyhdistys tiedottaa asiasta Facebook-sivullaan kun asennus on tehty.

Lisää roskiksia

Kunnan toteutettavana oli hanke, jossa ideana oli lisätä roska-astioita alueille, jonne niitä on eniten toivottu (määräraha 5 400 €). Tavoitteena oli lisätä kuusi uutta roska-astiaa, mutta lopulta määrärahalla saatiin hankittua 10 uutta roska-astiaa. Nämä 10 täydensivät muilla määrärahoilla hankittujen roskisten määrää, sillä kaikkiaan kesän alussa asennettiin noin kolmekymmentä uutta roska-astiaa ympäri kuntaa (lisää aiheesta voit lukea tästä).

Lisätietoa osallistuvasta budjetoinnista

Nurmijärven kunnan osallistuvan budjetoinnin prosessista voi lukea lisää ja tutustua eri vuosien toteutuksiin sivulta nurmijarvi.fi/osbu.

 

Takaisin listaukseen