Ajankohtaista

Asuminen, Avustukset, Hyvinvointi, Kunnallistekniikka, luonto, osallistuva budjetointi, Päätöksenteko, Uimarannat, Viheralueet

Osallistuvan budjetoinnin 2023 ideoiden toteutukset viimeistelyjä vailla valmiita

24.11.2023

Osallistuvassa budjetoinnissa kuntalaisilta pyydettiin alkuvuonna 2023 ideoita paremman arjen edistämiseksi 25 000 eurolla. Ideoita annettiin 52, joista viranhaltijaraadin arvioinnin kautta kuntalaisten äänestettäväksi pääsi 12 ehdotusta. Näistä kuntalaiset äänestivät kolme parasta. Toteutettavat ideat ovat kukkapeltoja Nurmijärvelle, Tiiranrantaan suihku ja Klaukkalan puistomaisuuden lisääminen.

Keväällä viimeistellään suihku ja istutetaan auringonkukkia

Tiiran ulkosuihkun tekeminen aloitettiin syksyllä, kun rantakausi oli ohitse. Ulkosuihku on valmistunut putkitöiden osalta, mutta viimeistelyjä jatketaan ensi keväänä sääolosuhteiden mukaaan. Tarkoituksena on, että suihku on ensi kesänä käytettävissä rannalla. Suihku on käytössä ainoastaan kesällä, talven ajaksi se poistetaan.

Klaukkalan Alitilantien varteen tehtiin kaksi istutusaluetta, joihin istutettiin muun muassa 30 alppiruusua, 10 puistoatsaleaa, 20 mustilanhortensiaa sekä marjakuusia, tuivioita ja kuunliljoja. Keväällä voidaan odottaa istutusalueille istutettuja krookuksia sekä 200 kpl tulppaaneita.

Joulukuussa alueelle asennetaan vielä pöytä ja istuimet sekä penkit kevyen liikenteen väylän varteen.  Myös istutusalueita rajaavat kasvillisuutta suojaavat aidat rakennetaan vielä tämän vuoden puolella.

Päätaajamien maisemapeltoihin kylvettiin auringonkukkaa kesäkuun alkupuolella, mutta sato ei tänä vuonna täysin onnistunut. Syinä olivat liian myöhäinen kylvöaika, sateettomuus ja helteet sekä peltojen maa-aineiden tiiveys. Peltojen maaperää on tutkittu ja pellot on nyt myös muokattu, sillä samoille pelloille on tarkoitus kylvää myös ensi keväänä auringonkukkia. Kukkabudjetilla hankittiin siemeniä kahden vuoden tarpeiksi, koska mahdolliset riskit tämän vuoden kasvun onnistumisesta olivat tiedossa.

Onko osallistuvassa budjetoinnista kehittämistarpeita?

Osallistuvan budjetoinnin arviointia ja kehittämistä varten on avattu palautekysely. Kuntalaisia pyydetään arvioimaan osallistuvan budjetoinnin prosessia ja antamaan palautetta ja ehdotuksia sen kehittämiseksi. Kysely on avoinna 10.12.2023 asti.

Osallistuvan budjetoinnin prosessista ja aiempien vuosien toteutuksista voi lukea kunnan verkkosivulta: https://www.nurmijarvi.fi/paatoksenteko-ja-hallinto/vaikuta-ja-osallistu/osallistu-paatoksentekoon/osbu/

 

 

 

Takaisin listaukseen