Ajankohtaista

Tapahtumat

Osallistu Aleksis Kiven päivän ohjelmaan 10.10!

10.10.2022

Hyvää Aleksis Kiven päivää täältä Aleksis Kivi -pääkaupungista Nurmijärveltä!
Suomalaisen kirjallisuuden juhlapäivää voi viettää lukemisen ohella mm. Aleksis Kiven päivän konsertissa Nurmijärven kirkossa klo 19–20.15. Esityksessä kuullaan Kiven runoja laulettuina ja lausuttuina. Konserttia säestää Nurmijärven puhallinorkesteri. Tapahtuman päälaulajana esiintyy Juha Poikela, mutta mukana on myös muita vierailevia tähtiä. Lisäksi kuulijoita ilahduttaa Nurmijärven reserviläisistä ja Martoista muodostuva kuoro. Lue lisää kunnan tapahtumakalenterista!

Aiemmin päivällä klo 12–13 Nurmijärven Aleksis Kiven patsaalla voi osallistua kunnianosoituksiin ja nauttia maksuttomat kahvit vastaremontoidulla pääkirjastolla. Patsaalla esiintyy teatteri Pikku Kivi. Lue lisää kunnan tapahtumakalenterista.

Klaukkalan kirjastossa virittäydytään suomalaisen kirjallisuuden tunnelmiin klo 18–19. Kirjailija Antti Tuomainen avaa kuulijoille romaanitrilogiaansa Jäniskerroin, Hirvikaava ja Majavateoria. Tuomainen kertoo myös tekeillä olevasta elokuvahankkeesta. Lue lisää kunnan tapahtumakalenterista!

Aleksis Kiven kodilla avoimet ovet klo 11-16

Aleksis Kiven elämään voi tutustua Aleksis Kiven kodilla klo 11–16. Museoon on 10.10. vapaa pääsy.

Aleksis Kiven päivän ja kansalliskirjailijan kotimuseon tunnelmiin voi uppoutua muun muassa Yle Areenassa Minna Pyykön maailma -ohjelman myötä. Luontotoimittaja Minna Pyykkö vieraili Aleksis Kiven kodilla keskustelemassa Aleksin elämästä ja luontosuhteesta. Haastateltavina ohjelmassa kuullaan professorit Pekka Laaksonen ja Anto Leikola, museonjohtaja Leena Koskela ja viestintäpäällikkö Teemu Siltanen. Kuuntele radio-ohjelma Yle Areenasta.

Kunnanhallituksen listalla 10.10. luonnonsuojelualueen perustaminen kunnianosoituksena Aleksis Kivelle

Tänään Aleksis Kiven päivänä 10.10. kunnanhallituksen päätettävänä on luonnonsuojelualueen perustaminen Hirmunojan alueelle. Luonnonsuojelualueen läpi kulkee Seitsemän veljeksen vaellusreitti. Voit lukea lisää kunnan kotisivuilta. 

Kivikuu jatkuu 16.10. asti

Tänä vuonna tulee kuluneeksi 150 vuotta Aleksis Kiven kuolemasta. Kivi-kunnat Nurmijärvi ja Tuusula järjestävät yhdessä Minä elän -merkkivuoden, jonka teemana ovat mielen hyvinvointi ja mielenterveys.

Merkkivuoden teemat näkyvät myös Nurmijärvellä järjestettävän Kivikuun ohjelmassa. Tapahtumissa on tarjolla monipuolinen valikoima taidetta, tiedettä ja kulttuuria.

Suurin osa Kivikuun tapahtumista on maksuttomia. Joihinkin pitää ilmoittautua etukäteen. Lue lisää Kivikuun ohjelmasta!

Takaisin listaukseen