Ajankohtaista

Alkuluokka, Koronavirus, Lapset, Opetus ja koulutus, Sosiaali ja terveys, Terveys, Varhaiskasvatus

Ohje Nurmijärven varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen oppilaiden huoltajille koronaan liittyen

29.9.2020

Tiedote 29.9.2020

Koronatilanne Nurmijärvellä on huonontunut viimeisten päivien aikana ja Nurmijärvellä on todettu useita uusia joukkoaltistumisia. Tämän vuoksi on erittäin tärkeää, ettei päiväkoteihin ja kouluihin tulla oireisina. Tämä ohje on lähetetty myös Wilma- ja Päikky-järjestelmien kautta.

Koululaiset testeihin matalalla kynnyksellä

Oppilaiden tulee jäädä kotiin heti, kun vähäisempiäkin koronan oireita ilmenee. Oppilaiden tulee hakeutua koronatestiin, vaikka oireet olisivat lieviäkin.

Päiväkoti-ikäisten lasten koronaoireet

Päiväkoti-ikäisten lasten vointia, joilla ilmenee koronan oireita, voi seurata pari päivää kotona. Jos oireet seurannassa väistyvät kokonaan, ei tarvitse mennä testiin, vaan varhaiskasvatukseen voi palata vähintään yhden oireettoman päivän jälkeen.

Oireiden jatkuessa tämän jälkeen, olisi hyvä selvittää, johtuvatko oireet koronainfektiosta.  Mikäli testin tulos on negatiivinen, lapsi voi palata varhaiskasvatukseen, vaikka oireet eivät olisi kokonaan poistuneet.

Mitä ovat koronaoireet?

Koronavirustartunnan oireita ovat esimerkiksi lämpöily, kuume, yskä, päänsärky, lihaskipu, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus, haju- tai makuaistin menetys, pahoinvointi, ripuli ja poikkeava väsymys.

Mitä tarkoittavat lievät oireet?

Lapsen oireet ovat lieviä, jos hän on virkeä ja jaksaa leikkiä, vaikka hänellä olisikin nuhaa, yskää ja kuumetta. Oireisena lapsi ei kuitenkaan voi mennä kouluun tai varhaiskasvatukseen.

Miten koronatesteihin pääsee?

Lapsi pitää viedä testiin, jos hänellä on huoltajan tai terveydenhuollon ammattilaisen arvion mukaisia koronavirusinfektioon sopivia oireita.  Nurmijärven ja muun Keusoten alueen asukkaat voivat tehdä koronavirusoirearvion ja varata ajan koronavirusnäytteenottoon osoitteessa www.koronabotti.hus.fi. Alaikäisten lasten ajanvaraus tehdään koronahoitopuhelimesta, p. 019 226 0099, 8 – 20. Koronavirustestiin Keusoten alueella pääsee myös Nettipalvelun kautta osoitteessa www.keusote.fi/nettipalvelu.

Lisätietoa koronaviruksesta:

 

Tiina Hirvonen, Nurmijärven kunnan sivistysjohtaja

Kati Luostarinen, Nurmijärven kunnan opetuspäällikkö

Leena Laine, Nurmijärven kunnan varhaispäällikkö

Päivitetty 1.10.2020 klo 11.00 tietoja alaikäisen koronavirustestin ajanvaraukseen liittyen

Takaisin listaukseen