Ajankohtaista

Lapset, Liikunta, Liikuntapaikat, Nuoriso

Nyt on aika hiihtää ja luistella – liikuntapaikat hyvässä kunnossa

18.1.2024

Nurmijärveltä löytyy paljon erilaisia ja eritasoisille hiihtäjille tarkoitettuja, tällä hetkellä hyvässä kunnossa olevia hiihtolatuja. Voit sivakoida niin upeissa maisemissa Kiljavannummilla kuin jylhässä Parkkimäessä Kirkonkylällä tai Klaukkalan Tornimäellä. Luistelukenttiä kunnan alueella on lukuisia. Niiden sekä myös hiihtolatujen ajankohtaisen kunnon sekä muita oleellisia tietoja liikuntapaikasta voi käydä tarkistamassa kunnan päivittämältä verkkosivulta. Hiihtoladuilla ja luistelukentillä tulisi huomioida aina muut käyttäjät, jotta jokainen voi nauttia mielekkäästä ja turvallisesta liikunnasta.

Hiihtolatujen kunnosta reaaliaikaista tietoa

Hiihtoladut ovat tällä hetkellä hyvässä kunnossa. Latujen tämänhetkiset kuntotiedot voi tarkistaa osoitteessa: https://nurmijarvi.sometec.fi/index.html?sP490000P200P#sometecmainpage.

Sieltä löytyy Nurmijärven alueella sijaitsevien 16 hiihtoladun tiedot, joissa kerrotaan

  • ladun tai latujen senhetkinen kunto (hyvä- tyydyttävä – heikko)
  • ladun tai latujen pituus
  • vaikeusaste
  • hiihtotyyli – perinteinen vai vapaa
  • valaistu vai ei valaistu -latu

Lisäksi sivulta löytyy latukartta, josta näkee helposti latujen sijainnin kunnan kartalla sekä latujen kunnon merkittynä värikoodein. Esimerkiksi vihreällä värillä merkitty latu on hyvässä kunnossa, ja keltainen väri kertoo puolestaan ladun olevan tyydyttävässä kunnossa.

Hiihtämään koiran kanssa

Koirahiihtomahdollisuus on tänä talvena Märkiössä, ladulle lähtö tapahtuu Märkiön grillin parkkipaikalta. Koirahiihto on sallittua Märkiön lenkillä

  • tiistaisin klo 16–21
  • lauantaisin klo 16–21

”Märkiön lenkki tarjoaa aiempaa tasaisemman lenkin koirahiihdon harrastajille, ja näin myös lisää turvallisuutta laduilla, kun näkyvyys edessä on parempi. Märkiön lenkki ei ole valaistu, joten suosittelemme hiihtäjiä varautumaan hyvillä otsalampuilla”, kertoo liikuntapaikkapäällikkö Kalle Koski.

Lisäksi koiran kanssa on sallittua käydä hiihtämässä Alhonniitussa. Jatkossa mahdollisuuksien mukaan pyritään ehtiä ajamaan pieni peltolenkki myös Krannilaan, jossa koirahiihtoa on latujen ollessa kunnossa mahdollista harrastaa viikonloppuisin klo 8–12 välillä.

Mielekästä ja turvallista luistelua – huomioi muut

Nurmijärven kylistä ja taajamista löytyy runsaasti luistelupaikkoja, joissa voi opetella niin luistelun alkeita, tehdä piruetteja kuin pelata pipolätkää. Ajankohtaiset tiedot kaikista kunnan luistelukentistä, niiden sijainnista, valaistuksesta sekä kentän huoltamisajankohta löytyvät samasta osoitteesta kuin hiihtolatujenkin tiedot, https://nurmijarvi.sometec.fi/index.html?sP490000P200P#sometecmainpage. Lisäksi sivulta löytyy latukartta, josta näkee helposti latujen sijainnin kunnan kartalla.

”Koska luistelijat menevät jäälle tekemään eri asioita, niin esimerkiksi Krannilan tekojääradalla tulee huomioida, että luistelijoille ja kiekkoilijoille on eri alueet. Aluejakoa tulisi noudattaa, jotta luistelu on kaikille turvallista ja mielekästä”, muistuttaa Koski.

Luistelun voi ottaa myös kuntoiluna. Kirkonkylän Krannilan urheilunpuiston tekojääradalla on varattu matkaluistelijoille erillinen aika lauantaisin klo 8.30–10.  Tämä on muiden lauantaina luistelemaan aikovien hyvä ottaa huomioon, että luistelu on sallittua ja turvallista klo 10 jälkeen.

”Turvallisuussyistä on erittäin tärkeää, että luistelualueella ei olla silloin, kun jäätä huolletaan koneellisesti. Jäänhuolto kestää usein vain hetken, ja sen aikana pitää odotella jään ulkopuolella”, Koski tähdentää.

Takaisin listaukseen