Ajankohtaista

Päätöksenteko, Talous

Katso NUUKA-info suorana tiistaina 12.1. klo 17 – osallistu lähetykseen!

8.1.2021

Kunnan heikentynyt taloustilanne edellyttää toiminnan sopeuttamista talouden tasapainottamiseksi. Nurmijärven kestävän kasvun NUUKA-ohjelman päivittämisestä ja kunnan palvelutuotannon sopeuttamisen NUUKA toimenpidesuunnitelmasta päätetään valtuustossa tammikuun lopussa 2021. Kuntalaiset pääsevät tutustumaan NUUKA-aineistoon uudella teemasivulla nurmijarvi.fi/nuuka. Kuntalaisille järjestetään asiasta myös vuorovaikutuksellinen NUUKA-info 12. tammikuuta klo 17 alkaen. Kysymyksiä kunnan talouden sopeuttamisesta voi lähettää jo etukäteen NUUKA-teemasivujen kautta.

Nykyisten ennustelaskelmien mukaan kunnan talouden tervehdyttäminen edellyttää sekä palvelutuotannon ja investointiohjelman sopeuttamista että tulopohjan vahvistamista veronkorotuksella ja myyntituloja lisäämällä. Laaja-alaiset sopeutuskeinot on huomioitu NUUKA-ohjelman päivittämisen ja NUUKA:n toimenpidesuunnitelman kunnanjohtajan pohjaesityksessä.

Tutustu NUUKA-sisältöihin teemasivuilla

Kunnan toiminnan sopeuttaminen talouden tervehdyttämiseksi on välttämätöntä, ja toimenpiteillä on väistämättä vaikutuksia myös kuntalaisten arkeen. NUUKA-aineistoon voi tutustua NUUKA-teemasivulla nurmijarvi.fi/nuuka

NUUKA-info 12.1. klo 17

Kuntalaisilla on mahdollisuus kuulla lisää kunnan taloustilanteesta sekä NUUKA-

ohjelman sisällöstä NUUKA-infossa 12.1.2021 klo 17 alkaen.

NUUKA-infon logo

Tilaisuudessa on mahdollisuus esittää kysymyksiä kunnan johtaville viranhaltijoille. Infotilaisuus lähetetään suorana ja se on katsottavissa osoitteessa nurmijarvi.fi/nu

uka. Voit osallistua lähetyksen aikana lähettämällä kysymyksiä ja kommentteja WhatsApp- ja tekstiviesteillä numeroon

040 317 2700.

  • NUUKA-info 1.2020 klo 17 alkaen
  • Katsottavissa osoitteessa www.nurmijarvi.fi/nuuka
  • Voit osallistua lähetyksen aikana WhatsApp- ja tekstiviesteillä (040 317 2700).

Päätöksenteon aikataulu

Kaikki lautakunnat, Aleksia liikelaitoksen johtokunta ja nuorisovaltuusto ovat marraskuussa 2020 antaneet lausuntonsa NUUKA-toimenpidesuunnitelmasta ja sopeutetusta investointiohjelmasta. NUUKA:n toimenpidesuunnitelman jatkovalmistelussa täydennetään vaikutusten ennakkoarviointeja niistä toimenpide-esityksistä, joilla on merkittävimmät vaikutukset palvelujen käyttäjiin. Tämän jälkeen kunnanhallituksen on tarkoitus päättää NUUKA-ohjelman esityksestä 18.1.2021, minkä jälkeen kunnanvaltuusto päättäisi asiasta 27.1.2021.

 

Takaisin listaukseen