Ajankohtaista

Koronavirus, Kulttuuri, Liikunta, Monikkosali, Opetus ja koulutus, Varhaiskasvatus

Nurmijärvi ehkäisee koronaepidemian laajenemista Keusoten suositusten mukaisesti

20.11.2020

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä koronatartunnat ovat lisääntyneet huolestuttavasti ja osa alueen kunnista on koronapandemian leviämisvaiheessa ja osa kiihtymisvaiheessa. Keski-Uudenmaan kunnissa tilanne on toistaiseksi kiihtymisvaiheessa, mutta tilanne on heikentynyt merkittävästi viimeisen kahden viikon aikana.

Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä on antanut suosituksensa alueen kunnille perustuen THL:n, Aluehallintoviraston ja leviämisvaiheessa olevien kuntien antamiin suosituksiin ja rajoituksiin. Rajoitukset ja suositukset ovat voimassa joko kolme viikkoa tai toistaiseksi ja niitä sovelletaan alueen kiihtymisvaiheessa olevissa kunnissa, kuten Nurmijärvellä.

Yleisötilaisuudet

Etelä-Suomen aluehallintovirasto kieltää kaikki yli 20 hengen sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella ajalla 23.11.-13.12.2020. Aluehallintoviraston päätös koskee mm. konsertteja, teatterinäytöksiä, jäähalleja, ylipainehalleja ja urheiluotteluja, joissa on yleisöä. Päätös perustuu tartuntatautilain 58. pykälään. Lue tarkemmin Aluehallintoviraston tiedotteesta.

Monikko-salissa järjestettävät yleisötapahtumat perutaan suositusten mukaisesti. Tapahtumia pyritään siirtämään, jos se vain on mahdollista. Seuraa Monikko-salin sivuja.

Joukkue-, ryhmä- ja kontaktilajiharrastukset  

Keusote suosittelee aikuisten (yli 20 v.) joukkue-, ryhmä- ja kontaktilajiharrastustoiminnan keskeyttämistä ajalle 23.11.-13.12.2020.

Nurmijärven kunta keskeyttää nämä toiminnot omissa tiloissaan Keusoten suosituksen mukaisesti.

Yksityistilaisuudet

Keusote suosittaa, että yli 10 hengen yksityistilaisuuksia ei pidetä. Suositus alkaa 23.11.2020

ja on voimassa toistaiseksi. Suositus koskee myös syksyn ylioppilasjuhlia, perhe- ja sukutilaisuuksia ja joulunajan juhlia. Nurmijärven kunta vetoaa, että kuntalaiset harkitsevat tarkkaan kaikkien kokoontumisten tarpeellisuutta.

Kasvomaskien käyttäminen perusopetuksessa ja varhaiskasvatuksessa

Keusoten suosituksen mukaisesti perusopetuksen 7.–9. luokkien oppilaat sekä koko perusopetuksen henkilöstö ottavat maanantaina 23.11.2020 tai viimeistään tiistaina 24.11.2020 käyttöön kasvomaskit koulupäivän ajaksi. Kertakäyttöiset maskit jaetaan koululta ja maskien käyttöön opastetaan. Oppilaat ja henkilökunta voivat halutessaan käyttää myös omia kestomaskeja, joiden huoltamisen jokainen huolehtii itsenäisesti.

Myös varhaiskasvatuksen henkilökunta siirtyy kasvomaskin tai visiirin käyttöön Keusoten suosituksen mukaisesti.

Kasvomaskit ovat käytössä aikaisemmin annetun suosituksen mukaisesti lukiossa ja 2. asteen oppilaitoksissa sekä kunnan kaikilla työpaikoilla.

Taksien kuljettajilla ja matkustajilla tulisi olla kasvomaskit Keusoten suosituksen mukaan. Koulukuljetusten osalta maskisuositusta tarkennetaan ensi viikon alussa.

Takaisin listaukseen