Ajankohtaista

Nurmijärvi-barometri

Nurmijärven vetovoima jatkuu myös syksyllä – uusia nurmijärveläisiä jo 430 

2.11.2020

Uusimman Nurmijärvi-barometrin mukaan muuttoliikehdintä Helsingin seudun kehyskuntiin on jatkunut vilkkaana myös syksyllä. 

Tilastoissa näkyy merkkejä siitä, miten Helsingin seudun kehyskunnista erityisesti Sipoo, Kirkkonummi, Järvenpää, Nurmijärvi ja Kerava ovat napanneet uusia asukkaita, summaa erikoissuunnittelija Katriina Ahokas. 

Tuoreen Nurmijärvi-barometrin mukaan kulunut koronavuosi on ollut Nurmijärven väestönkasvulle suotuisa. Tammi-syyskuun aikana Nurmijärven väkiluku on kasvanut 1,0 prosenttia, mikä tarkoittaa asukasluvun kasvua 430 henkilöllä. Lisäksi määrä on ylittänyt jo reippaasti 2010-luvun keskimääräisen koko vuoden asukasmäärän kasvun (2010-luvulla asukasmäärä kasvoi keskimäärin 340 uudella asukkaalla vuodessa). 

Kuluvan vuoden aikana Nurmijärvelle on muuttanut 2 357 henkilöä, mikä on reilusti enemmän kuin viime vuonna samaan aikaan (vuonna 2019 tammi-syyskuu: 2 017). Myös syntyvyys on jatkunut Nurmijärvellä vahvana, kun elokuiset vuoden ennätyslukemat (41 syntynyttä) saivat jatkoa syyskuisista (41 syntynyttä).  

Myös rajanaapureihin nähden Nurmijärvi näyttäytyy vetovoimaiseltaHyvinkäällä kuluneen vuoden väestönkasvu on noin neljäsosa Nurmijärven väestönkasvusta ja Tuusulan kasvu on vähän reilu kymmenes Nurmijärven vastaavasta. Vihdissä väestönkasvu on kuluvan vuoden osalta painunut aavistuksen pakkaselle.  

Omakotitonttien kauppa käy – kunta on siirtynyt sähköiseen kaupankäyntiin 

Nurmijärven kunta on tehnyt aktiivista tonttimarkkinointia kuluneen vuoden ajan muun muassa Ylpeästi lande -kampanjan kautta, jonka yhteydessä julkaistu Nurmijärvi-simulaattori on mahdollistanut Nurmijärveen tutustumisen kätevästi myös etänä. Tonttimarkkinointi on näkynyt laajasti esimerkiksi eri verkkoympäristöissä, kohdennetussa mainonnassa, linja-autoissa ja perinteisessä mediassa.  

”Kampanjan tavoitteena oli lähestyä tonttimarkkinointia luovalla tavalla sekä ohjata ihmisiä sekä kunnan tontinmyynnin että paikallisten kiinteistövälittäjien pakeille. Ihmisillä on aitoa kiinnostusta Nurmijärvellä asumista kohtaanja esimerkiksi Etuovi.comin kautta tehdyssä mainonnassa saimme erittäin hyviä tuloksia käytettyyn rahaan nähden”, Nurmijärven kunnan viestintäpäällikkö Teemu Siltanen kertoo.  

Myynnin kehittäminen ei ole pysähtynyt vain markkinointiviestintään, vaan Nurmijärven kunnan maankäyttö on ottanut kiinteistövaihdannan palvelun käyttöön. Se mahdollistaa kauppakirjan allekirjoittamisen esimerkiksi omalla kotisohvalla. Nurmijärven ensimmäinen kauppa uuden palvelun kautta tehtiin syyskuun 18. päivä. Tämän jälkeen syyskuussa tehtiin seitsemän omakotitonttikauppaa palvelun kautta. Vuonna 2020 kunta on luovuttanut kaikkiaan 26 omakotitonttia, joista 5 on vuokrattu ja 21 myyty. Rajamäeltä on luovutettu 21, Kirkonkylältä kolme, Klaukkalasta yksi ja Lepsämästä yksi tontti. 

”Korona-aika ajoi meidät kehittämään maa-alueiden luovutusprosessia, myyntejä, vuokrauksia sekä ostoja. Uusi kiinteistövaihdannan palvelu on nopeuttanut kaupantekoa. Palvelu on myös laskenut asiakkaan kustannuksia, sillä asiakkaan ei tarvitse maksaa kaupanvahvistuspalkkiota ja lainhuuto lähtee vireille heti allekirjoituksen jälkeen. Olemmekin saaneet paljon positiivista palautetta myös uusilta nurmijärveläisiltä, joita on ollut tontin hakijoiden joukossa enemmän kuin aiempina vuosina”, maankäyttöinsinööri Marja Puhakainen kertoo. 

Voit tutustua Nurmijärven kuntaan osoitteessa ylpeastilande.fi sekä vapaisiin tontteihin Karttapalvelussa https://kartta.nurmijarvi.fi/IMS/?REQUEST=SiteSearch 

Nurmijärvi-barometri kertoo faktat helpossa muodossa  

Nurmijärvi-ilmiö ja ihmisten muuttoliikkeet nousevat mediassa ja somekeskusteluissa esiin viikoittain. Tämän keskustelun tueksi Nurmijärven kunta lanseerasi Nurmijärvi-barometrin. Tutustu Nurmijärvi-barometriin täällä. 

”Nurmijärvi-barometri tarjoaa yhteiskunnallisen keskustelun tueksi kiinnostavaa tilastotietoa ja asiantuntijanäkemyksiä niin Nurmijärveltä kuin muista Helsingin seudun kunnista”, Nurmijärven kunnan viestintäpäällikkö Teemu Siltanen kertoo.   

Takaisin listaukseen