Ajankohtaista

Hyvinvointi, Keusote, Koronavirus, Opetus ja koulutus, Sosiaali ja terveys, Terveys

Nurmijärven vanhemmat voivat halutessaan hakea lapsille vapautusta koulutyöstä ja esiopetuksesta 21.-22.12.2021

20.12.2021

Nurmijärven koronatilanne on huonontunut ja tartuntoja todetaan Nurmijärvellä eniten Keski-Uudenmaan alueella. Olemme saaneet viikonlopun aikana tiedon, että Nurmijärven kouluissa ja päiväkodeissa on tapahtunut useita altistumisia koronavirukselle viimeisten päivien aikana. Kouluilta ja päiväkodeilta on tiedotettu kyseisten ryhmien huoltajia Päikyn ja Wilman välityksellä.

Huonontuneesta koronatilanteesta johtuen vanhemmat voivat mahdollisuuksiensa mukaan ja tilannetta arvioituaan hakea lapsilleen vapautusta koulutyöstä tai esiopetuksesta loppuviikon (21.–22.12.2021) ajaksi. Lupa haetaan Wilmassa olevalla lomakkeella (Wilma > Hakemukset ja päätökset > HP1-3 Poissaolohakemus 1-3 koulupäivää). Kunta suosittelee luvan myöntämistä.

Kouluautoissa (koulutakseissa) kulkevien oppilaiden huoltajia pyydetään tekemään peruutukset Kouluun.fi-palvelun kautta poissaolopäivien osalta.

On tärkeää, että koululaisten huoltajat seuraavat lastensa oireita ja noudattavat Keusoten altistuneiden koronatestisuositusta. Ohjeen mukaan vanhempi voi harkintansa mukaan viedä lapsen koronatestiin, kun epäilee koronavirusinfektiota. Oireisena ei saa tulla kouluun tai esiopetukseen.

Varhaiskasvatuksessa olevat lapset

Myös varhaiskasvatuksen piirissä olevien lasten huoltajia toivotaan tilanteen salliessa harkitsemaan lasten ottamista kotiin 21.-23.12.2021. Poissaolosta ilmoitetaan normaaliin tapaan Päikyn kautta. Oireisena ei saa tulla päiväkotiin.

Lukio tiedottaa Wilman kautta

Nurmijärven lukio tiedottaa omasta toiminnastaan Wilman välityksellä 20.12.2021.

Takaisin listaukseen