Ajankohtaista

Nurmijärven Sähkö, Sähköpula

Nurmijärven Sähkö: Vältä turhaa sähkönkulutusta loppuviikosta

12.12.2022

Nurmijärven Sähkö tiedottaa että turhaa sähkönkulutusta tulisi välttää päivisin tiistain 13.12. ja perjantain 16.12. välisenä aikana.

Tehotasapaino Suomessa säilyy kireänä pakkasen johdosta kuluvalla viikolla. Tuulivoiman tuotanto on jäänyt selvästi ennusteidenkin alle lukuun ottamatta alkuviikon hyviä tuulia. Loppuviikosta ei ole kuitenkaan yhtä hyvää tuotantoa tuuliennusteissa. Tästä syystä sähkönkäyttäjät ovat tässä tilanteessa avainasemassa sähkön hinnan nousun rajoittamisessa kulutusta vähentämällä. SPOT-hinnat (Suomen alueen tuntihinnat, tukkuhinta) voivat nousta tällä viikolla erittäin korkealle. Siksi jokainen säästetty kilowattitunti on tässä tilanteessa erityisen tärkeä, jotta hinta ei nouse hintakattoon asti, mikä teoreettisesti pörssimarkkinalla on mahdollista, mikäli tuotanto ei kata kulutusta Suomen markkinalla.

Suomen hinta-alueelta puuttuu vallitsevissa sääoloissa jatkuvasti noin 2000 megawattia tuotantoa verrattuna kulutukseen, ja tämä puuttuva sähkö saadaan sähkömarkkinoiden ansiosta Ruotsista ja Virosta.

Alkuperäinen uutinen Nurmijärven Sähkön sivuilla >>

 

Takaisin listaukseen