Ajankohtaista

Keusote, Koronavirus, Lukio, Opetus ja koulutus

Keusote: Nurmijärven lukion Rajamäen toimipisteessä joukkoaltistuminen koronavirukselle

3.12.2020

Keski-Uudenmaan sote tiedottaa 3.12.2020, että Nurmijärven lukion Rajamäen toimipisteessä on todettu joukkoaltistuminen koronavirukselle. Koulussa on ollut tartuttavuusaikana 30.11.-1.12. koronapositiiviseksi todettu henkilö. Altistuneet opiskelijat asetetaan kotikaranteeniin Keusoten tartuntataudeista vastaavan lääkärin määräyksestä. Yhteensä karanteeniin asetetaan alle 10 henkilöä.

Altistuneiden oppilaiden huoltajat ja henkilökunta saavat tarkemmat ohjeet koulun kautta. Keusoten infektio- ja tartuntatautiyksikkö on yhteydessä altistuneisiin henkilökohtaisesti.

Koronavirus on yleisvaarallinen tartuntatauti

Tämänhetkisen tiedon perusteella yli 70-vuotiaat henkilöt ovat muita alttiimpia saamaan vakavan koronavirusinfektion. Vakavan korona-virusinfektion vaaraa voivat lisätä myös ne perussairaudet, jotka merkittävästi huonontavat keuhkojen tai sydämen toimintaa tai elimistön vastustuskykyä.

Mikäli epäilet altistuneesi, seuraa terveydentilaasi aktiivisemmin ja vältä liikkumista koulussa, työpaikalla tai julkisissa tiloissa oireisena. Mikäli ilmenee lieviäkin oireita, hakeudu koronavirustestiin, ja jää kotiin, kunnes saat negatiivisen koronavirustuloksen. Yleistietoa karanteenista löydät verkkosivuiltamme osoitteesta www.keski-uudenmaansote.fi/koronavirus.

Koronavirustartunnan oireita ovat esimerkiksi lämpöily, kuume, yskä, päänsärky, lihaskipu, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus, haju- tai makuaistin menetys, pahoinvointi, ripuli ja poikkeava väsymys.

Keusoten alueen asukkaat voivat tehdä koronavirusoirearvion ja varata ajan koronavirusnäytteenottoon osoitteessa www.koronabotti.hus.fi. Koronavirustestiin Keusoten alueella pääsee myös Nettipalvelun kautta osoitteessa www.keusote.fi/nettipalvelu tai soittamalla Koronahoitopuhelimeen, p. 019 226 0099, 8-20.

Tietoa koronaviruksesta:

Takaisin listaukseen