Ajankohtaista

Koronavirus, Lukio, Terveys

Nurmijärven lukion opiskelijat siirtyvät osittaiseen etäopetukseen tiistaina 6.10.2020 

30.9.2020

Koronavirustartuntojen määrä on kasvanut Nurmijärven kunnan alueella ja Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymän jäsenkunnissa. Tämän seurauksena Nurmijärven kunta on päättänyt, että Nurmijärven lukion Kirkonkylän ja Rajamäen toimipisteiden opiskelijat siirtyvät osittaiseen etäopetukseen lukuvuoden toisen jakson alkaessa eli tiistaista 6.10.2020 alkaen.  Asiasta on tiedotettu kattavammin Wilman kautta.

Miksi etäopetukseen siirrytään? 

Osittaiseen etäopetukseen siirtymisellä pyritään pienentämään tartuntariskiä. Samalla pyrimme mahdollistamaan, että opiskelijat saisivat edes osittain lähiopetusta tulevan jakson aikana. Lukiossa toimivia muistutetaan myös huomioimaan kasvomaskisuositus ja muut hygieniakäytänteet jatkossakin lähiopetukseen osallistuttaessa.  

Tärkeimpänä on jäädä kotiin, jos minkäänlaisia koronaan viittaavia oireita ja hakeutua koronatesteihin. Nurmijärven ja muun Keusoten alueen asukkaat voivat tehdä koronavirusoirearvion ja varata ajan koronavirusnäytteenottoon osoitteessa www.koronabotti.hus.fi.  Alaikäisten lasten ajanvaraus tehdään koronahoitopuhelimesta, p. 019 226 0099, 8 – 20. Koronavirustestiin Keusoten alueella pääsee myös Nettipalvelun kautta osoitteessa www.keusote.fi/nettipalvelu.

Kuinka etäopetus järjestetään tiistaista 6.10. alkaen? 

Toteutamme osittaisen etäopetusjakson lukiossamme pääosin niin, että vuorottelemme lähiopetuksessa ja etäopetuksessa olevia opetusryhmiä niin, että yksi vuosikurssi kerrallaan siirtyy etäopetukseen viikoksi kerrallaan. Mikäli kurssilla on monen eri vuosikurssien opiskelijoita, noudatetaan kurssilla sen vuosikurssin aikataulua, jolle kurssi on suunnattu ensisijaisesti. Koeviikolla tavoitteena on, että kaikki opiskelijat ovat lähiopetuksessa erillisen koeviikon aikataulun mukaisesti. Opiskelijat ja huoltajat löytävät tarkemmasta toteutuksesta lisätietoja Wilmasta. 

Etäopetukseen siirtyvillä kouluruokailumahdollisuus  

Etäopetukseen siirtyvillä opiskelijoilla on kouluruokailumahdollisuus. Lukiolain mukaan oppilaitoksella ei ole velvollisuutta järjestää kouluruokailua lukiolaisten etäopetusjaksolla, mutta Nurmijärven kunta haluaa tarjota kouluruokailumahdollisuuden. Tiedotamme aiheesta erillisellä tiedotteella myöhemmin Wilman välityksellä. Lähiopetuksen aikana opiskelijat ruokailevat koronaohjeistukset huomioiden lukiolla. 

Päivitetty 1.10.2020 klo 11.00 tietoja alaikäisen koronavirustestin ajanvaraukseen liittyen. 

Takaisin listaukseen