Ajankohtaista

Koronavirus, Koulutus, Lukio, Opetus ja koulutus

Nurmijärven lukion opiskelijat osittaisessa etäopetuksessa 7.1.2021 alkaen

6.1.2021

Nurmijärven kunta on päättänyt Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymän 31.12.2020 suositusten mukaisesti, että Nurmijärven lukion Kirkonkylän ja Rajamäen toimipisteiden opiskelijat jatkavat osittaisessa etäopetuksessa joululomilta paluun jälkeen 7.1.2021 alkaen 3 jakson loppuun asti.

Koronatartunnat ovat Keusoten alueella laskusuunnassa, mutta edelleen alueemme täyttää kiihtymisvaiheen kriteerit, ja olemme leviämisvaiheen kynnyksellä.

Kuinka etäopetus järjestetään 3. jaksossa torstaista 7.12.2021 alkaen?

Toteutamme osittaisen etäopetusjakson lukiossamme 31.12.2020 lähetetyn tiedotteen mukaisesti niin, että vuorottelemme lähiopetuksessa ja -etäopetuksessa olevia opetusryhmiä vuosikurssi kerrallaan ensimmäisen ja toisen vuosikurssin opiskelijoiden osalta. Kolmannen ja neljännen vuosikurssin opiskelijat (abiturientit) ovat lähiopetuksessa 3. jakson loppuun, koska kyseessä ovat heidän viimeiset opiskeluviikot ennen lukulomalle siirtymistä ja YO-kirjoituksia.

Etäopetukseen siirtyminen tapahtuu seuraavan taulukon mukaisesti:

Viikot Lähiopetuksessa Etäopetuksessa
VKO 1: 7.-8.1.2020 I, III ja IV vuosikurssit II vuosikurssi
VKO 2: 11.-15.1.2021 II, III ja IV vuosikurssit I vuosikurssi
VKO 3: 18.-22.1.2021 I, III ja IV vuosikurssit II vuosikurssi
VKO 4: 25.-29.1.2021 II, III ja IV vuosikurssit I vuosikurssi
VKO 5-6: 1.-9.2.2021 KOEVIIKKO kaikille (Huom! lauantaityöpäivä 6.2.2021)

Kunkin kurssin aineenopettaja käy lävitse opiskelijoidensa kanssa kurssin arviointikriteerit ja toteutustavat loppujakson osalta joululomalta paluun jälkeen ensimmäisillä tunneilla. Mikäli kurssilla on monen eri vuosikurssien opiskelijoita, noudatetaan kurssilla sen vuosikurssin aikataulua, jolle kurssi on suunnattu ensisijaisesti.

Huomioi suositukset koronan leviämisen ehkäisemiseksi

Opiskelijoiden tulee muistaa koronarajoitteet ja huomioida voimassa olevat suositukset. Tärkeimpänä on jäädä kotiin, jos on minkäänlaisia koronaan viittaavia oireina ja tällöin tulee hakeutua koronatesteihin. Nurmijärven ja muun Keusoten alueen asukkaat voivat tehdä koronavirusoirearvion ja varata ajan koronavirusnäytteenottoon osoitteessa www.koronabotti.hus.fi. Lisäksi on hyvä muistaa turvavälit sekä käsi- ja yskimishygienia.

Käytäthän kasvomaskia lukion tiloissa

Lukiossa toimivia muistutetaan huomioimaan vahva kasvomaskisuositus ja muut hygieniakäytänteet jatkossakin lähiopetukseen osallistuttaessa. Kasvomaskin asianmukainen käyttö voi vähentää tartuntoja estämällä pisaroiden leviämistä ympäristöön. Kasvomaskien teho perustuu osittain siihen, että mahdollisimman moni käyttää niitä asianmukaisesti yhdistettynä muihin turvallisuusseikkoihin.

Keusoten tiedotteet aiheesta löytyvät osoitteesta:

https://www.keski-uudenmaansote.fi/ajankohtaista/keusoten-alueen-koronasuositukset-ja-rajoitukset-ovat-paivitetty/

https://www.keski-uudenmaansote.fi/ajankohtaista/keusoten-alueen-koronasuosituksia-ja-rajoituksia-on-paivitetty/

 

Takaisin listaukseen