Ajankohtaista

Koulutus, Lukio, Opetus ja koulutus

Nurmijärven lukion opiskelijat jatkavat osittaisessa etäopetuksessa lukuvuoden 3. jaksossa

20.11.2020

Koronavirustartuntojen määrä on kasvanut Nurmijärven kunnan alueella ja Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymän jäsenkunnissa. Tämän seurauksena Nurmijärven kunta on päättänyt, että Nurmijärven lukion Kirkonkylän ja Rajamäen toimipisteiden opiskelijat jatkavat osittaisessa etäopetuksessa lukuvuoden kolmannen jakson alkaessa eli perjantaista 4.12.2020 alkaen.

Miksi etäopetukseen siirrytään?

Osittaiseen etäopetukseen siirtymisellä pyritään pienentämään tartuntariskiä. Samalla pyrimme mahdollistamaan, että opiskelijat saisivat edes osittain lähiopetusta tulevan jakson aikana.

Tärkeintä on jäädä kotiin, jos koronaan viittaavia oireita ilmenee ja hakeutua koronatesteihin. Nurmijärven ja muun Keusoten alueen asukkaat voivat tehdä koronavirusoirearvion ja varata ajan koronavirusnäytteenottoon osoitteessa www.koronabotti.hus.fi.

Kuinka etäopetus järjestetään 3. jaksossa?

Toteutamme osittaisen etäopetusjakson lukiossamme pääosin siten, että vuorottelemme lähiopetuksessa ja -etäopetuksessa olevia opetusryhmiä niin, että yksi vuosikurssi kerrallaan siirtyy etäopetukseen. Mikäli kurssilla on monen eri vuosikurssien opiskelijoita, noudatetaan kurssilla sen vuosikurssin aikataulua, jolle kurssi on suunnattu ensisijaisesti. Koeviikolla tavoitteena on, että kaikki opiskelijat ovat lähiopetuksessa erillisen koeviikon aikataulun mukaisesti. Opiskelijat ja huoltajat löytävät tarkemmasta toteutuksesta lisätietoja Wilmasta.

Etäopetukseen siirtyvillä kouluruokailumahdollisuus

Etäopetukseen siirtyvillä opiskelijoilla on kouluruokailumahdollisuus. Lukiolain mukaan oppilaitoksella ei ole velvollisuutta järjestää kouluruokailua lukiolaisten etäopetusjaksolla, mutta Nurmijärven kunta haluaa tarjota kouluruokailumahdollisuuden. Tiedotamme aiheesta erillisellä tiedotteella myöhemmin Wilman välityksellä. Lähiopetuksen aikana opiskelijat ruokailevat koronaohjeistukset huomioiden lukiolla.

Lukion tiloissa vahva kasvomaskisuositus

Lukiossa toimivia muistutetaan huomioimaan annetun vahvan kasvomaskisuosituksen merkityksestä osallistuttaessa lähiopetukseen. Kasvomaskin asianmukainen käyttö voi vähentää tartuntoja estämällä pisaroiden leviämistä ympäristöön. Asianmukaisella ja suurella kasvomaskien käyttöasteella pyritään vaikuttamaan koronatilanteeseen yhtenä ennakoivista toimenpiteistä.

Takaisin listaukseen