Ajankohtaista

Koronavirus, Lukio, Nuoriso, Opetus ja koulutus, Sosiaali ja terveys, Terveys

Nurmijärven lukion opiskelijat hybridiopetukseen 5. jakson alussa

7.4.2021

Nurmijärven kunta on päättänyt terveysviranomaisten suosituksesta, että Nurmijärven lukion Kirkonkylän ja Rajamäen toimipisteiden opiskelijat aloittavat 5. jakson opiskelun hybridiopetuksessa 14.4.2021 alkaen 9.5.2021 asti. Nurmijärven lukio on tiedottanut asiasta tarkemmin keskiviikkona 7.4. Wilman välityksellä. 5. jakson loppuosan opetusjärjestelyistä tiedotetaan tarkemmin lisää toukokuussa.

On tärkeää jäädä kotiin ja hakeutua koronatesteihin, mikäli opiskelijalla on minkäänlaisia koronaan viittaavia oireita. Nurmijärven ja muun Keusoten alueen asukkaat voivat tehdä koronavirusoirearvion ja varata ajan koronavirusnäytteenottoon osoitteessa www.koronabotti.hus.fi.

Kuinka etäopetus järjestetään 5. jaksossa?

Nurmijärven lukiossa vuorotellaan lähiopetuksessa ja -etäopetuksessa olevia opetusryhmiä niin, että yksi vuosikurssi kerrallaan siirtyy etäopetukseen. Mikäli kurssilla on monen eri vuosikurssien opiskelijoita, noudatetaan kurssilla sen vuosikurssin aikataulua, jolle kurssi on suunnattu ensisijaisesti. Opiskelijat ja huoltajat löytävät tarkemmasta toteutuksesta lisätietoja Wilmasta.

Etäopetukseen siirtyvillä kouluruokailumahdollisuus

Etäopetukseen siirtyvillä opiskelijoilla on kouluruokailumahdollisuus. Lukiolain mukaan oppilaitoksella ei ole velvollisuutta järjestää kouluruokailua lukiolaisten etäopetusjaksolla, mutta Nurmijärven kunta haluaa tarjota kouluruokailumahdollisuuden. Nurmijärven lukio tiedottaa aiheesta erillisellä tiedotteella myöhemmin Wilman välityksellä. Lähiopetuksen aikana opiskelijat ruokailevat koronaohjeistukset huomioiden lukiolla.

Lukion tiloissa vahva kasvomaskisuositus

Lukiossa toimivia muistutetaan huomioimaan vahva kasvomaskisuosituksen merkitys osallistuttaessa lähiopetukseen. Kasvomaskin asianmukainen käyttö voi vähentää tartuntoja estämällä pisaroiden leviämistä ympäristöön. Asianmukaisella ja suurella kasvomaskien käyttöasteella pyritään vaikuttamaan koronatilanteeseen yhtenä ennakoivista toimenpiteistä.

Takaisin listaukseen