Ajankohtaista

Asuminen, Kotoutuminen

Nurmijärven kunta vastaanottaa kiintiöpakolaisia loppuvuoden 2023 aikana

18.12.2023

Nurmijärven kunta vastaanottaa 15 pakolaista loppuvuoden 2023 aikana. Kuntaan saapuu tällä kertaa afganistanilaisia ja eritrealaisia henkilöitä ja perheitä.

Nurmijärven kotoutumispalvelut, Keusote-kuntayhtymä, Nurmijärven kotoutumisen kumppanuusverkosto ja muut toimijat ovat tehneet tarvittavia valmisteluja syksyn aikana vastaanottaakseen uusia kuntalaisia. Pakolaiset tulevat asumaan Nurmijärven Kodit Oy:n vuokra-asunnoissa. Osa heistä on jo saapunut ja osa odottaa vielä Nurmijärvelle saapumista. Vastaanoton suunnittelua ja toteutusta, alkuvaiheen neuvontaa ja tukea sekä kotoutumispoluille ohjaamista tehdään monialaisessa yhteistyössä.

Nurmijärven kunnanvaltuusto päätti kiintiöpakolaisten vastaanotosta lokakuussa 2019 ja kunta on vastaanottanut kiintiöpakolaisia vuodesta 2015.

Tänä vuonna kiintiöpakolaisille ei järjestetä erillistä keräystä

Nurmijärven kunnan alueella lahjoitustilanne on hyvä. Yhteistyötä tehdään Nurmijärven SPR:n ylläpitämän Help Centerin kanssa ja kotoutumispalveluihin tulee myös suoraan lahjoituksia, joita jaetaan pakolaistaustaisille asiakkaille tarpeen mukaan.

Haluatko auttaa kotoutumisessa Nurmijärvelle?

Nurmijärven kunta tekee yhteistyötä järjestöjen ja muiden yhteisöjen kanssa uusien kuntalaisten kotoutumiseen liittyen. Nurmijärvellä on aktiivinen kotoutumisen kumppanuusverkosto, joka kokoaa yhteen eri toimijoita. Kumppanuusverkosto täydentää viranomaistyötä esimerkiksi organisoimalla lahjoituksia, ystävätoimintaa ja suomen kielen opetusta. Tule sinäkin mukaan!

Kiinnostuitko? Haluatko tulla mukaan kumppanuusverkoston toimintaan? Löydät verkostosta lisää tietoa täältä:

Nurmijärven kotoutumisen kumppanuus­verkosto

Lisätietoja: Tiina Hirvonen, sivistysjohtaja puh. 040 317 4410

(Saara Marjasvaara, maahanmuuttokoordinaattori, puh. 040 317 2564)

Takaisin listaukseen