Ajankohtaista

Valmius

Nurmijärven kunta kartoittaa majoitustiloja Ukrainan sodan pakolaisille

18.3.2022

Ukrainasta on paennut yli 3 miljoonaa ihmistä kuluneiden kolmen viikon aikana. Nurmijärven kunta seuraa Ukrainan sodan vaikutuksia kuntaan ja valmistautuu mm. tukemaan pakolaisten majoittamisessa.

Nurmijärven kunnassa toimii kunnanjohtaja Outi Mäkelän koolle kutsuma Ukrainan tilanteeseen keskittyvä valmiusryhmä, joka kokoontuu säännöllisesti. Lisäksi Nurmijärven kotoutumisen kumppanuusverkosto tapaa säännöllisesti ja päivittää tilannekuvaa. Verkostoon kuuluu kunnan lisäksi paikallisia järjestöjä ja seurakunta. Keski-Uudenmaan kuntien kotoutumisesta ja maahanmuuttotyöstä vastaavat koordinaattorit tekevät tiivistä yhteistyötä ja jakavat tilannekuvaa tiiviisti.

Nurmijärven kunta on kartoittanut eri tilojen soveltumista mahdolliseen vastaanottokeskus- ja hätämajoitustoimintaan. Nurmijärven kunnassa seurataan tilanteen kehittymistä Maahanmuuttoviraston eli Migrin kanssa. Migri vastaa viranomaisena vastaanottojärjestelmän kokonaisuudesta Suomessa, ja on yhteydessä kuntaan, mikäli Nurmijärveltä tarvitaan tiloja vastaanottokeskustoimintaa. Lisäksi kunta on kartoittanut mahdollisia hätämajoitustiloja lyhyempikestoiseen majoitukseen.

”Toistaiseksi Nurmijärvelle ei ole saapunut merkittäviä määriä ukrainalaisia. On kuitenkin tärkeää varautua auttamaan Ukrainan sodan pakolaisia, jotta pakolaisten mahdollisesti saapuessa käytännönjärjestelyt sujuvat hyvin. Kunta tekee kattavaa yhteistyötä eri toimijoiden kanssa ja nähdäkseni meillä Nurmijärvellä on hyvä valmius kantaa kortemme kekoon”, kunnanjohtaja Outi Mäkelä kertoo.

Takaisin listaukseen