Ajankohtaista

Keusote, Koronavirus, Terveys

Nurmijärven kunta aloittaa kangasmaskien jaon viikolla 36

21.8.2020

Kasvomaski on yksi lisäkeino ehkäistä koronavirustartuntojen leviämistä. Valtioneuvoston periaatepäätöksen (13.8.) mukaan jokainen hankkii maskin lähtökohtaisesti itse, mutta kunnat huolehtivat maskien jaosta vähävaraisille.

Nurmijärven kunta jakaa 15 vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmille vähävaraisille nurmijärveläisille maksutta kaksi pestävää kankaista kasvomaskia. THL:n suosituksen mukaan kasvomaski ei sovellu lapsille.

Nurmijärven kunta aloittaa kangasmaskien jaon vähävaraisille kuntalaisille viikolla 36 kunnan Nurmijärven kirjastoista. Kunta tiedottaa tarkemmasta aikataulusta ja jakeluprosessista ensi viikolla eli viikolla 35 kunnan kotisivuilla www.nurmijarvi.fi.

Keusote jakaa kasvomaskeja osana omaa palvelutuotantoaan

Sosiaali- ja terveyspalveluiden järjestämisestä vastaava Keusote jakaa maskeja nurmijärveläisille osana normaalia palvelutarjontaansa esimerkiksi sosiaalipalveluissa, neuvoloissa, nuorisoasemilla, perheoikeudellisissa yksiköissä sekä osana perhetyötä ja kotipalvelua. Ensimmäisessä vaiheessa kertakäyttöisiä maskeja jaetaan 10-20 kappaleen erissä käyttötarpeen mukaan. Keusote tiedottaa omalta osaltaan kasvomaskien jaosta osoitteessa keusote.fi

Työntekijä voi vähentää maskin verotuksessa

Työntekijä voi vähentää maskeista aiheutuneita kuluja verotuksessa. Maskia työssään käyttävät tekevät vähennykset tulonhankkimismenoina. Kodin ja työpaikan välisiä matkoja joukkoliikenteessä tekevät voivat vähentää maskikustannuksia matkakuluissa 13.8. alkaen. Lue lisää vero.fi.

THL suosittaa kasvomaskin käyttöä, kun

  • olet joukkoliikenteessä, jossa lähikontakteja ei aina voida välttää
  • olet matkalla koronavirustestiin ja kun odotat testin tulosta ja sinulla on välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella
  • palaat riskialueelta Suomeen ja siirryt maahantulopaikasta, kuten lentokentältä, karanteeniin ja lisäksi, jos sinulla on karanteenin aikana välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella.

Kasvomaskia voi käyttää myös muissa tilanteissa, jos turvavälien pitäminen on mahdotonta. Kuntalaisia kehotetaan ensisijaisesti huolehtimaan turvavälien noudattamisesta ja hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta.

 

Takaisin listaukseen