Ajankohtaista

Keusote, Koronavirus, Lapset, Opetus ja koulutus, Sosiaali ja terveys, Terveys, Varhaiskasvatus, Viestintä

Nurmijärven koronatilanne erittäin huolestuttava – tartuntoja erityisesti lasten keskuudessa

22.11.2021

Koronatilanne on erittäin huolestuttava Nurmijärven alueella. Keusoten 22.11.2021 kunnalle antaman tiedon mukaan Nurmijärven ilmaantuvuus viimeisen 14 vrk:n aikana 100 000 asukasta kohden on 453. Luku on mittaushistorian korkein ja tällä hetkellä myös Keski-Uudenmaan suurin. Nurmijärvellä on jopa kaksinkertainen määrä tartuntoja verrattuna muihin alueen kuntiin. Tartuntojen torjuntatoimia tehostetaan Keusoten ja Nurmijärven kunnan toimesta.

Korona leviää tällä hetkellä erityisesti päiväkoti- ja alakouluikäisten keskuudessa (0-9-vuotiaiden) keskuudessa. Kuluneen viikon aikana Nurmijärvellä on todettu koronaa useissa eri päiväkodeissa ja kouluissa ympäri kuntaa. Tapauksista on tiedotettu Wilman ja Päikyn välityksellä niitä huoltajia ja ryhmiä, joita asia koskee.

On erittäin tärkeää, että koululaisten sekä varhaiskasvatuksessa olevien lasten huoltajat seuraavat lastensa oireita tulevien viikkojen ajan ja noudattavat Keusoten altistuneiden koronatestisuositusta. Tämän mukaan vanhempi voi harkintansa mukaan viedä lapsen koronatestiin, kun epäilee koronavirusinfektiota. Koronatartuntaan viittaavien oireiden ilmaantuessa tulee myös jäädä kotiin. Muutoin kouluun/päiväkotiin voi tulla tavalliseen tapaan.

Kunta on lisännyt ulkoista tiedottamista koronaan liittyen kaikissa viestintäkanavissaan. Julkisiin koronatiedotteisiin voit tutustua kunnan koronateemasivulla.

Takaisin listaukseen