Ajankohtaista

Koronavirus

Nurmijärven koronakatsaus vko 14

8.4.2022

Huom! Tilastojen raportointi on muuttunut joten luvut eivät ole täysin verrannollisia edellisiin tietoihin (13 päivän tietoja verrataan aikaisempiin 14 päivän tietoihin).

Kunta seuraa koronavirustilannetta, ja julkaisee kotisivuillaan perjantaisin Nurmijärven koronatilannekuvan. Nurmijärvellä viimeisten 13 vuorokauden aikana tartuntoja kirjattiin tartuntatautirekisteriin 1026. Viikko sitten koronavirustartuntoja todennettiin 1253 edellisten 14 vuorokauden aikana, tartunnat ovat siis vähentyneet 227 tartunnalla.

Ilmaantuvuusluku on nyt laskusuunnassa. Ilmaantuvuusluku laskettuna 100 000/asukasta kohden viimeisten 13 vuorokauden ajalta on 2348. Ilmaantuvuusluku 14 vrk ajalta oli viikko sitten 2868, ja tätä edeltävältä kahden viikon ajalta 2728.

Keski-Uudenmaan koronatilannetta voi seurata Keusoten sivuilta >>

Koronarokotustilanne

Ensimmäisen koronarokotuksen on nurmijärveläisistä saanut 78,0 %. Rokotuskattavuus on kolmanneksi huonoin Keusoten alueen kunnista. Toisen rokotteen on saanut 74,2 %, ja kolme rokotusta saaneita on 49,3 % nurmijärveläisistä.

Koronarokotukseen voi tilata ajan verkko-osoitteessa koronarokotusaika.fi tai jättämällä soittopyynnön puhelinnumeroon 019 2260 665 ma-pe klo 8–16.

Käytä kasvomaskia ja noudata hygieniaohjeita

Tärkeää on edelleen huolehtia hyvästä käsihygieniasta. Pese kädet saippualla usein ja huolellisesti. Käytä alkoholipitoista käsidesiä, jos käsien pesuun ei ole mahdollisuutta. Peitä nenän ja suun alue kyynärtaipeella tai nenäliinalla ennen kuin yskit tai aivastat.

Kasvomaskisuositus kaikille 12 vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmille on voimassa Keusoten alueella. Kasvomaskia tulee käyttää muun muassa:

  • joukkoliikenteessä, koulukuljetuksissa
  • julkisissa sisätiloissa
  • yleisötilaisuuksissa ja kokoontumisissa
  • kouluissa 6. luokasta ylöspäin ja oppilaitosten sisätiloissa
  • työpaikoilla

Jos sinulla on hengitystie- tai vatsainfektioon viittaavia oireita, pysy kotona. Älä mene päiväkotiin, kouluun, työpaikalle tapahtumiin tai liiku julkisissa paikoissa.

 

Takaisin listaukseen