Ajankohtaista

Koronavirus, Terveys

Nurmijärven koronakatsaus vko 12

25.3.2022

Kunta seuraa koronavirustilannetta, ja julkaisee kotisivuillaan perjantaisin Nurmijärven koronatilannekuvan.

Nurmijärvellä todettiin tänään 124 uutta koronavirustartuntaa, ja viimeisten 14 vuorokauden aikana tartuntoja on kirjattu tartuntatautirekisteriin 1192. Viikko sitten koronavirustartuntoja  todennettiin 1132 viimeisten 14 vuorokauden aikana, tartuntamäärät ovat siis lisääntyneet 60 tartunnalla.

Ilmaantuvuusluku laskettuna 100 000/asukasta kohden viimeisten 14 vuorokauden ajalta on 2728. Ilmaantuvuusluku 14 vrk ajalta oli viikko sitten 2591, ja tätä edeltävältä kahden viikon ajalta 2217.

Keski-Uudenmaan koronatilannetta voi seurata Keusoten kotisivuilta >>

Koronarokotustilanne

Kokonaan rokottamattomia nurmijärveläisiä on tällä hetkellä 9717. Ensimmäisen koronarokotuksen on nurmijärveläisistä saanut 78,0 %. Toisen rokotteen on saanut 74,1 %, ja kolme rokotusta saaneita on 48,8 % nurmijärveläisistä.

Koronarokotukseen voi tilata ajan verkko-osoitteessa koronarokotusaika.fi tai jättämällä soittopyynnön puhelinnumeroon 019 2260 665 ma-pe klo 8–16.

Käytä kasvomaskia ja noudata hygieniaohjeita

Tärkeää on edelleen huolehtia hyvästä käsihygieniasta. Pese kädet saippualla usein ja huolellisesti. Käytä alkoholipitoista käsidesiä, jos käsien pesuun ei ole mahdollisuutta. Peitä nenän ja suun alue kyynärtaipeella tai nenäliinalla ennen kuin yskit tai aivastat.

Kasvomaskisuositus kaikille 12 vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmille on voimassa Keusoten alueella. Kasvomaskia tulee käyttää muun muassa:

  • joukkoliikenteessä, koulukuljetuksissa
  • julkisissa sisätiloissa
  • yleisötilaisuuksissa ja kokoontumisissa
  • kouluissa 6. luokasta ylöspäin ja oppilaitosten sisätiloissa
  • työpaikoilla

Jos sinulla on hengitystie- tai vatsainfektioon viittaavia oireita, pysy kotona. Älä mene päiväkotiin, kouluun, työpaikalle tapahtumiin tai liiku julkisissa paikoissa.

 

Takaisin listaukseen