Ajankohtaista

Liikenne, Päätöksenteko

Nurmijärven Kirkonkylälle katu hallintojohtaja Jukka Anttilan mukaan

27.8.2020

Nurmijärven Kirkonkylässä sijaitseva jalankululle ja polkupyöräilylle varattu katu nimettiin Nurmijärven kunnan eläköityvän hallintojohtajan mukaan Jukka Anttilan raitiksi. Katu toimii kevyenliikenteen yhdyskäytävänä Keskustien ja Perttulantien välissä. Aasiasta päätti asemakaavoitus- ja rakennuslautakunta 19. elokuuta. Jukka Anttila työskenteli Nurmijärven kunnan palveluksessa vuodesta 1984 ja hän jäi eläkkeelle elokuussa 2020. Uutena hallintojohtaja aloittaa Katja Vuorinen.

Jukka Anttila siirtyi Nurmijärvelle kunnansihteeriksi Kälviän kunnasta. Myöhemmin hänen virkansa muutettiin hallintojohtajaksi. Anttilan aikana Nurmijärvi on kasvanut huimasti, sillä vuonna 1984 nurmijärveläisiä oli noin 24 000 ja taajamat olivat varsin pieniä. Sittemmin kunnan asukasluku on ylittänyt 43 000 asukkaan rajapyykin ja kunta on kehittynyt monilla tavoin.

Anttila on näköalapaikaltaan seurannut yhteiskunnan kehitystä yli 35 vuotta. Hän on sijaistanut myös kunnanjohtajaa Vihdissä ja kaupunginjohtajaa Karkkilassa.

Varsinkin 90-luvun lama on jäänyt mieleen henkisesti raastavana aikana, mutta sen jälkeen koitti myös huikea nousukausi. Nurmijärven vaakunan veljekset komeilivat silloin kansikuvapoikina mediassa. Nyt korona-aikana emme voi tietää, mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Olen ilokseni huomannut, että nurmijärveläiset ovat osoittaneet hienoa yhteisöllisyyttä vaikeassa tilanteessa.”

Ilmiöntekijät-kampanja, Jukka hallintojohtaja
Jukka Anttila

Juuri yhteisöllisyyden Anttila nostaa paikallisen politiikan erityispiirteeksi.

”Nurmijärvellä on aina arvostettu toisia, eikä meillä ole sellaista inhottavasti sanomisen perinnettä. Toivottavasti tämä kulttuurimme periytyy myös tuleville valtuustoille”, Jukka Anttila toivoo.

Lue Jukka Anttilan jäähyväishaastattelu Nurmijärven kunnan tiedotuslehdestä 2/20.

 

Takaisin listaukseen