Ajankohtaista

Nurmijärvi-barometri

Nurmijärven ilmiö voimistui heinäkuussa – Kunnan asukasmäärän kasvu suurin Helsingin seudun kehyskunnissa 

2.9.2020

Nurmijärvi-ilmiö tuntuu jylläävän, mutta kuinka suurella vaihteella? Ilmiön nimikkokunnan vauhdissa ei pääse tylsistymään, sillä Nurmijärven väkiluvun kasvu on ollut Helsingin seudun kehyskunnissa reippainta tammi-heinäkuun aikana. Kasvuvauhti on ollut erityisesti heinäkuussa huippuluokkaa. Tiedot selviävät Nurmijärvi-barometristä, joka tarjoaa ajanmukaista tietoa väestönkehityksestä sekä Nurmijärvellä että muissa pääkaupunkiseutua kehystävissä KUUMA-kunnissa.

Nurmijärvi-barometrin mukaan korona-aika ei ole hidastaneet Nurmijärven kasvua. Asukasmäärän kasvulla mitattuna Nurmijärvi on Helsingin seudun kehyskuntien kärjessä 400 uudella asukkaalla. Toisella sijalla on Kerava (357) ja kolmannen sijan jakavat Sipoo ja Järvenpää (345).

Nurmijärvi-barometri

(kertymä vuoden 2020 heinäkuun loppuun mennessä)

Nurmijärvi-barometri - heinäkuun tiedot

Ennakkotiedot väestönmuutoksen kertymästä 2020

Ennakko tiedot väestönmuutoksista kuukausittain tammi-heinäkuu

Nurmijärvelle on muuttanut kuluvan vuoden aikana (heinäkuun loppuun mennessä) 1 724 henkilöä, mikä on huomattavasti enemmän kuin edellisvuonna (1 491) samaan aikaan. Erityisen voimakasta Nurmijärven kasvu on ollut heinäkuussa, jolloin kuntaan muutti kaikkiaan 296 ihmistä, nettomuuton ollessa yhteensä 80 ihmistä. Syntyneiden enemmyys oli heinäkuussa 10, joka sekin on KUUMA-kuntien parhaimmistoa.

”Uskon, että etätyön lisääntymisellä on oma merkityksensä Nurmijärven houkuttelevuuden kasvussa. Nurmijärvellä ei tarvitse tinkiä palveluiden saatavuudesta tai laadusta, vaikka ollaan ihanasti landella”, Nurmijärven kunnanjohtaja Outi Mäkelä sanoo.

Myös muissa Helsingin seudun kehyskunnissa on vetoa ja Nurmijärven huima prosentin kasvuvauhti on kolmanneksi suurin. Alkuvuoden aikana Sipoon asukasluku on kasvanut huimat 1,6 % ja Kirkkonummen 1,2 %. Nurmijärven jälkeen neljänneksi eniten on kasvanut Kerava (0,9 %) ja viidenneksi Järvenpää (0,8 %).

Asukasluvun kehitys tammi-kesäkuussa 2020

Asukasluku ja väkiluvun muutos tammi-heinäkuu 2020

”On ollut hauska kuulla tarinoita siitä, miten ihmiset ovat löytäneet Nurmijärvelle. Yllättäen jopa Teams-kokouksessa avautunut näkymä nurmijärveläisen perheen takapihalle on inspiroinut kaupunkilaisperhettä etsimään itselleen kotia landelta, läheltä kaupunkia. Kaupunkikaksion hinnalla saa meiltä helposti omakotitalon”, Mäkelä kertoo.

Heinäkuussa Nurmijärvelle muutettiin uusiin asuntoihin

Nurmijärvi-ilmiötä tarkastellaan usein pientaloasumisen näkökulmasta, vaikka esimerkiksi Nurmijärvellä pystyy asumaan halutessaan myös hyvin kaupunkimaisesti. Heinäkuun korkeiden muuttolukujen taustalla onkin muun muassa se, että Nurmijärven Kodeille valmistui kesä-/heinäkuun vaihteessa uudisrakennuskohde Klaukkalan Tilkantielle, jossa on 110 uutta kotia. Monet uusista nurmijärveläisistä muuttivatkin siis vuokralle.

”Neljäsosa tähän kohteeseen muuttaneista tuli Nurmijärven ulkopuolelta ja heistä reilu puolet pääkaupunkiseudulta. Nurmijärvellä on siis vetovoimaa! Tilkantien suosiota selittää myös kohteen edullinen vuokrataso (13,00 euroa/m2/kk)”, Nurmijärven Kotien toimitusjohtaja Marjut Joensuu sanoo.

”Monipuolinen vuokra-asuntotarjonta on kunnalle tärkeä vetovoimatekijä ja helpottaa muun muassa työn perässä muuttamista”, Joensuu kertoo.

Nurmijärvi-barometri >>

 

Takaisin listaukseen