Ajankohtaista

Hyvinvointi, Keusote, Koronavirus, Sosiaali ja terveys, Terveys

Nurmijärven ilmaantuvuus on 407 – tänään kirjattu 9 uutta tartuntaa

8.12.2021

Nurmijärven koronatilanne on ollut huolestuttava kuluneina viikkoina. Nurmijärven alueen ilmaantuvuusluku oli Keusoten 1.12. tietojen mukaan 689 / 100 000 / 14 vrk (Keusoten kuntien keskiarvo on 309,8). Tartuntojen torjuntatoimia  tehostettiin Keusoten ja Nurmijärven kunnan toimesta. Nyt 8.12. Keusoten tietojen mukaan Nurmijärven ilmaantuvuusluku on 407,4 / 100 000 / 14 vrk eli koronatilanne on parantunut huomattavasti kuluneen viikon aikana. Nurmijärven luku on kuitenkin edelleen selvästi korkeampi kuin Keusoten kuntien keskiarvo (266,2).

Tänään Nurmijärvellä on kirjattu 9 uutta tartuntaa.  Viimeisen 14 vuorokauden aikana Nurmijärvellä on kirjattu 178 tartuntaa. Samassa ajassa koko Keusoten alueella on todettu yhteensä 51 ja 531 tartuntaa.  Voit tutustua Keski-Uudenmaan koronatilanteeseen Keusoten kotisivuilla.

Keusoten koronatartunnanjäljitys ruuhkautunut

Koronatartuntamäärät Keusoten alueella ovat nousseet, ja tartunnanjäljitys on ruuhkautunut.

Keusote jäljittää terveyspalveluita tarjoavat yksiköt sekä iäkkäät potilaat saman päivän aikana. Keusote pyrkii tunnistamaan alakoulu- ja päiväkotialtistumiset mahdollisimman nopeasti, ja tiedottamaan näistä verkkosivuillaan, sekä yhteistyössä yksiköiden ja kuntien kanssa. Muussa jäljityksessä on tällä hetkellä noin 0-10 vuorokauden viive.

Nurmijärven kunnan päiväkotien ensisijaisena viestintäkanavana on Päikky ja koulujen puolestaan Wilma.

Toimintaohjeita koronatartunnan saaneelle

Keusote ohjeistaa koroatartunnan saaneita. Jos sinulla on todettu koronatartunta, jää kotiin eristykseen. Tartunnansaanut voi ohjata perheenjäsenet, joilla ei ole kahta koronarokotetta, tai joilla on koronatartuntaan viittaavia oireita jäämään kotikaranteeniin. Kahdesti rokotettua ei pääsääntöisesti aseteta karanteeniin, mutta Keusote suosittelee erityistä varovaisuutta ja maskin käyttöä, sekä harkitsemaan tarpeettomien kontaktien välttämistä ja seuraamaan vointia.

 

Jos vointisi on huono, ole yhteydessä:

  • Keusoten Koronahoitopuhelimeen, p. 019 2260099, klo 8–16
  • muina aikoina Päivystysapuun 116 117.
Takaisin listaukseen