Ajankohtaista

Keusote, Koronavirus, Viestintä

Nurmijärven ilmaantuvuus 689 – Keusoten koronatartuntajäljitys ruuhkautunut

1.12.2021

Nurmijärven koronatilanne on ollut huolestuttava kuluneina viikkoina. Nurmijärven alueen ilmaantuvuusluku on Keusoten 1.12. tietojen mukaan 689 / 100 000 / 14 vrk (Keusoten kuntien keskiarvo on 309,8). Luku on noussut eilisestä (tiistaina 30.11. luku oli 659). Tänään Nurmijärvellä on kirjattu 13 uutta tartuntaa, eli yhtä monta kuin eilen. Viimeisen 14 vuorokauden aikana Nurmijärvellä on kirjattu 301 tartuntaa. Samassa ajassa koko Keusoten alueella on todettu yhteensä 31 ja 618 tartuntaa. Tartuntojen torjuntatoimia on tehostettu Keusoten ja Nurmijärven kunnan toimesta. Voit tutustua Keski-Uudenmaan koronatilanteeseen Keusoten kotisivuilla.

Keusoten koronatartunnanjäljitys ruuhkautunut

Koronatartuntamäärät Keusoten alueella ovat nousseet, ja tartunnanjäljitys on ruuhkautunut.

Keusote jäljittää terveyspalveluita tarjoavat yksiköt sekä iäkkäät potilaat saman päivän aikana. Keusote pyrkii tunnistamaan alakoulu- ja päiväkotialtistumiset mahdollisimman nopeasti, ja tiedottamaan näistä verkkosivuillaan, sekä yhteistyössä yksiköiden ja kuntien kanssa. Muussa jäljityksessä on tällä hetkellä noin 7 vuorokauden viive.

Nurmijärven kunta on tehostanut koronaviestintää kuluneiden viikkojen aikana. Päiväkotien ensisijaisena viestintäkanavana on Päikky ja koulujen puolestaan Wilma.

Toimintaohjeita koronatartunnan saaneelle

Keusote ohjeistaa 1.12. koronatartunnan saaneita. Jos sinulla on todettu koronatartunta, jää kotiin eristykseen. Tartunnansaanut voi ohjata perheenjäsenet, joilla ei ole kahta koronarokotetta, tai joilla on koronatartuntaan viittaavia oireita jäämään kotikaranteeniin. Kahdesti rokotettua ei pääsääntöisesti aseteta karanteeniin, mutta Keusote suosittelee erityistä varovaisuutta ja maskin käyttöä, sekä harkitsemaan tarpeettomien kontaktien välttämistä ja seuraamaan vointia.

 

Jos vointisi on huono, ole yhteydessä:

  • Keusoten Koronahoitopuhelimeen, p. 019 2260099, klo 8–16
  • muina aikoina Päivystysapuun 116 117.

 

Takaisin listaukseen