Ajankohtaista

Koronavirus, Muut viranomaiset, Opetus ja koulutus, Sosiaali ja terveys, Terveys

Nurmijärven esioppilaille, koululaisille ja opiskelijoille jaetaan koronatestejä tämän viikon aikana

16.2.2022

Huoltovarmuuskeskus jakaa valtion ohjeistuksen mukaisesti koronaviruksen kotitestejä esioppilaille, perusopetuksen oppilaille ja toisen asteen opiskelijoille. Kotitestit ovat osa koronaministerityöryhmän 7.1.2022 toimia koulujen terveysturvallisuuden parantamiseksi.

Koronatestit jaetaan oppilaille ja opiskelijoille tällä viikolla, jotta perheet saavat testit ennen talviloman alkua. Koulu tiedottaa huoltajia tarkemmasta päivämäärästä. Jokaiselle oppilaalle tarjotaan yksi testipaketti, joka sisältää viisi testiä. Testit jaetaan oppilaiden ja opiskelijoiden omasta koulusta tai esiopetuspisteestä.

Esiopetusyksiköt, koulut ja oppilaitokset tiedottavat huoltajia, kun testit jaetaan esiopetuksen ja koulujen oppilaille ja opiskelijoille. Testien vastaanottaminen ja niiden tekeminen on vapaaehtoista.

Testit tulee säilyttää huoneenlämmössä eikä testejä saa päästää jäätymään. Testi tulee suorittaa aikuisen läsnä ollessa. Oppilaita pyydetään viemään testit suoraan kotiin koulupäivän jälkeen.

Testipaketissa on ohjeet testin tekemiseen. Lisäksi terveyden- ja hyvinvoinnin laitos on julkaissut ohjeen kotitestien tekemisestä: Kotitestausohje koululaisille, opiskelijoille sekä koulujen ja oppilaitosten henkilökunnalle – THL

Testien vastaanottaminen ja niiden tekeminen on vapaaehtoista.

Takaisin listaukseen