Ajankohtaista

Keusote, Koronavirus, Lapset, Opetus ja koulutus, Terveys, Varhaiskasvatus

Nurmijärvellä useita joukkoaltistumisia koronavirukselle 4.3.

4.3.2021

Keski-Uudenmaan soten tiedon mukaan torstaina 4.3. Keusoten alueella todettiin 31 uutta koronatartuntaa, Nurmijärvi 10 todettiin Nurmijärvellä. Tartuntalähteet olivat Keusoten alueella pääosin jatkotartuntoja perhepiirissä ja työpaikoilta.  Karanteeniin asetettuja on Keusoten alueella yhteensä tänä vuonna 3734 henkilöä (muitakin kuin Keusoten asukkaita) ja tällä hetkellä karanteenissa 1660 Keusoten asukasta.

Torstai oli synkkä päivä Nurmijärvellä, sillä alueella ilmeni useita joukkoaltistumisia, joiden  seurauksena karanteeniin asetetaan noin 110 henkilöä.

Röykän koulussa tapahtui joukkoaltistuminen koronavirukselle 1.3. Altistuneet oppilaat ja osa henkilökuntaa asetetaan kotikaranteeniin Keusoten tartuntataudeista vastaavan lääkärin määräyksestä. Altistuneiden huoltajat ovat saaneet tarkemmat ohjeet koulun rehtorilta Wilman kautta. Altistuneita on yhteensä noin 30 henkilöä.

Todettu koronavirus on seulontatestissä osoittautunut s-geeninegatiiviseksi, joista suurin osa osoittautuu myöhemmin muuntovirukseksi. Muuntoviruksen arvioidaan olevan herkemmin leviävä, jonka vuoksi toimenpiteet ovat laajempia ja voimakkaampia.

Uotilan koulussa on tapahtunut joukkoaltistuminen koronavirukselle 1.3. Altistuneet oppilaat ja osa henkilökuntaa asetetaan kotikaranteeniin Keusoten tartuntataudeista vastaavan lääkärin määräyksestä. Altistuneiden huoltajat ovat saaneet tarkemmat ohjeet koulun rehtorilta Wilman kautta. Yhteensä karanteeniin asetetaan alle 50 henkilöä.

Lepsämän päiväkodissa on tapahtunut joukkoaltistuminen koronavirukselle 1.-2.3. Altistuneita ja osa henkilökuntaa asetetaan kotikaranteeniin Keusoten tartuntataudeista vastaavan lääkärin määräyksestä. Altistuneiden huoltajat ovat saaneet tarkemmat ohjeet koulun rehtorilta Wilman kautta. Altistuneita on yhteensä reilu 20 henkilöä.

Nurmijärven tanssiopiston Kirkonkylän toimipisteessä on tapahtunut altistumisia koronavirukselle. Tanssiopistolla on todettu koronapositiiviseksi todettu henkilö 1.3. Altistuneet henkilöt asetetaan kotikaranteeniin Keusoten tartuntataudeista vastaavan lääkärin määräyksestä. Keusoten infektio- ja tartuntatautiyksikkö on yhteydessä henkilökohtaisesti huoltajiin. Altistuneita on yhteensä alle 10 henkilöä.

Todettu koronavirus on seulontatestissä osoittautunut s-geeninegatiiviseksi, joista suurin osa osoittautuu myöhemmin muuntovirukseksi. Muuntoviruksen arvioidaan olevan herkemmin leviävä, jonka vuoksi toimenpiteet ovat laajempia ja voimakkaampia.

 

Keusoten infektio- ja tartuntatautiyksikkö on henkilökohtaisesti yhteydessä kaikkien altistuneiden huoltajiin ja altistuneeseen henkilökuntaan. Keusoten tartunnanjäljitys on ruuhkautunut, yhteydenotoissa on viiveitä.

 

Nurmijärven kunta vetoaa kuntalaisiin, jotta annettuja koronasuosituksia maskienkäytöstäturvavälin noudattamisesta ja käsi- ja yskimishygieniasta huolehtimisesta noudatettaisiin yleisesti.

Takaisin listaukseen