Ajankohtaista

Liikenne, Pelastuslaitos, Poliisi

Nurmijärvellä 67 tieliikenneonnettomuutta vuonna 2020

1.10.2021

Kunnan laatiman onnettomuusraportin tilastot perustuvat poliisin raportoimiin tieliikenneonnettomuuksiin. Nurmijärvellä tapahtui viime vuonna 67 tieliikenneonnettomuutta, joista seitsemän tapahtui katuverkossa, 58 maanteillä sekä yksityisteillä ja muilla liikennealueilla tapahtui kaksi onnettomuutta.

Onnettomuuksissa kuoli yhteensä kolme henkilöä ja loukkaantui 33 henkilöä. Onnettomuuksista 11 oli sellaisia, joissa joku osallisista oli alkoholin vaikutuksen alaisena.

Onnettomuudet tapahtuivat pääsääntöisesti hyvissä olosuhteissa. Onnettomuushetkellä sää oli kirkas tai pilvipoutainen 52 tapauksessa, ja tienpinta oli paljas ja kuiva 37 tapauksessa onnettomuuksista.

Jalankulku-, polkupyörä- ja mopo-onnettomuuksia oli viisi kaikista onnettomuuksista, ja näistä neljä johti henkilövahinkoon. Todellisuudessa polkupyörä- ja mopo-onnettomuuksia tapahtuu enemmän, sillä poliisia ei aina kutsuta paikalle, jolloin kaikki onnettomuudet eivät tilastoidu poliisin järjestelmään.

Eläinonnettomuuksia Nurmijärvellä tapahtui poliisin tilastojen mukaan kuusi kappaletta. Peura- ja hirvieläinonnettomuuksia tapahtuu kuitenkin enemmän kuin mitä tilastot kertovat, sillä poliisi käy onnettomuuspaikalla yleensä vain silloin, jos onnettomuus johtaa henkilövahinkoihin. Riistakeskuksen tietojen mukaan Nurmijärvellä tapahtui vuonna 2020 eläinonnettomuuksia seuraavasti: 10 kpl hirvionnettomuuksia, 88 kpl metsäkaurisonnettomuuksia ja 151 kpl valkohäntäpeuraonnettomuuksia eli yhteensä 249 kpl eläinonnettomuutta.

Onnettomuudet aiheuttavat inhimillisten kärsimysten lisäksi taloudellisia menetyksiä. Suomessa käytössä olevan onnettomuuskustannusmallin mukaan Nurmijärven kunnan alueella viime vuonna tapahtuneet onnettomuudet maksoivat noin 7,8 miljoonaa euroa, josta kunnalle kohdistuvien kustannusten osuus on noin 1,5 miljoonaa euroa.

Onnettomuustilastoraportti esitellään tekniselle lautakunnalle 7.10. pidettävässä kokouksessa. Koko raportti on luettavissa Teknisen lautakunnan esityslistalta.

Takaisin listaukseen