Ajankohtaista

Opetus ja koulutus, Terveys, Tilakeskus

Nukarin koululla maanantaina vaaratilanne – Tilakeskus tarkastaa kiinteistöjen pihat riskien osalta

25.1.2021

Maanantaiaamuna 25.1. sattui vakava vaaratilanne Nukarin koululla, kun oppilas tippui lumikasan läpi kaivoon, joka oli jäänyt lumikasan alla. Pelastuslaitoksen mukaan lumiaura oli siirtänyt betonikannen paikaltaan ja tästä syystä koulun pihassa ollut kaivo oli auki. Lumikasan vuoksi avoinna olevaa kaivoa ei ole voitu havaita. Nyt kaivon alue on eristetty ja koulupäivä on päässyt jatkumaan normaalisti.

Opettajat saivat nostettua lapsen kaivosta ennen pelastuslaitoksen tuloa. Nurmijärven kunta pahoittelee tapahtunutta ja kiittää esimerkillisesti toimineita oppilaita ja opetushenkilökuntaa.

Asiasta keskustellaan lasten kanssa koulussa ja koulu tarjoaa tukea sitä tarvitseville.

Pelastuslaitos kertoi, että aineksia vakavampaan onnettomuuteen oli. Nukarin koululla kaivojen kannet on tarkastettu aina syksyisin ja muutenkin turvallisuusriskeihin kiinnitetään huomiota pitkin lukuvuotta. Esimerkiksi aikaisemmin löydetyt riskikaivot koulualueen ulkopuolelta on pyynnöstä tukittu.

Nukarin koulun betonikaivonkansi on nyt paikallaan ja kunnan Tilakeskus on ympäröinyt Nukarin koulun kaivojen kannet aidalla. Lisäksi selvitetään, voisiko kaivot tukkia kokonaan, jos niitä ei tarvita.

Tilakeskus on aamun tapahtumien jälkeen aloittanut viipymättä kunnan kaikkien kohteiden pihojen tarkistamisen riskien osalta, ettei lumikalusto ole aiheuttanut muihin kohteisiin (päiväkodit, koulut, muut kiinteistöt) vastaavia vahinkoja.

Takaisin listaukseen