Ajankohtaista

Keusote, Koronavirus, Sosiaali ja terveys, Terveys

Nurmijärven ilmaantuvuus jo 659 – Nurmijärven koronatilanne edelleen alueen huonoin

30.11.2021

Nurmijärven koronatilanne säilyy  huolestuttavana. Nurmijärven alueen ilmaantuvuusluku on Keusoten 30.11. tietojen mukaan 659 / 100 000 / 14 vrk (Keusoten kuntien keskiarvo on 294,2). Tulos on mittaushistorian korkein, ja ilmaantuvuusluku on noussut lyhyessä ajassa (perjantaina 26.11. luku oli 606,6). Tänään Nurmijärvellä on kirjattu 13 uutta tartuntaa ja viimeisen 14 vuorokauden aikana 288 tartuntaa. Samassa ajassa koko Keusoten alueella on todettu yhteensä 39 ja 587 tartuntaa. Tartuntojen torjuntatoimia on tehostettu Keusoten ja Nurmijärven kunnan toimesta. Voit tutustua Keski-Uudenmaan koronatilanteeseen Keusoten kotisivuilla

Tauti leviää tällä hetkellä erityisesti päiväkoti- ja alakouluikäisten (0-9-vuotiaiden) keskuudessa. Kuluneen viikon aikana Nurmijärvellä on todettu koronaa useissa eri päiväkodeissa ja kouluissa ympäri kuntaa. Kunta on tehostanut koronaviestintäänsä ja tapauksista on pääsääntöisesti tiedotettu Päikyn/Wilman välityksellä koululaisten ja päiväkoti-ikäisten lasten huoltajia.

 

On erittäin tärkeää, että lasten huoltajat seuraavat lastensa oireita tulevien viikkojen ajan ja noudattavat Keusoten altistuneiden koronatestisuositusta. Vanhempi voi harkintansa mukaan viedä lapsen koronatestiin, kun epäilee koronavirusinfektiota. Koronatartuntaan viittaavien oireiden ilmaantuessa tulee jäädä kotiin.

Huoltajia kannustetaan ottamaan koronarokototteet

Nurmijärveläisistä 73,7 % prosenttia on tällä hetkellä saanut ensimmäisen koronarokotteen. Kaikkiaan keskiuusmaalaisista on rokotettu 74,7 %.

Vakavan sairastumisen ja sairaanhoidon kuormituksen hillitsemiseksi on tärkeää, että varhaiskasvatusikäisten ja koululaisten vanhemmat vanhemmat ovat rokottautuneet. Keusote kannustaa kaikkia vielä rokottautumattomia ottamaan rokotteet, sillä huoltajien rokottautuminen vähentää myös perheiden välityksellä tapahtuvia tartuntaketjuja, ja vähentää siten tarvetta kohdistaa rajoitustoimia lapsiin ja lähikouluun.

Takaisin listaukseen