Ajankohtaista

Kulttuuri, Matkailu, Museo, Näin Nurmijärvi rakentuu blogi, Rakentaminen, Tilakeskus

Näin Nurmijärvi rakentuu blogi: Teltta ja bajamaja historiaa – Taaborinvuorelle rakennettu bäkkäri

7.7.2021

Taaborinvuorelle on kesällä rakentunut, lähes huomaamatta, uusi rakennus. Rakennus, jonka voi hädin tuskin havaita katsomoon pilkistävästä harjakatosta ja jonka ulkokuori on upeata lehtikuusta, joka ajan saatossa muuttuu hopeanharmaaksi, miljööseen sulautuen. Tämä pitkään toivottu rakennus on Taaborinvuoren tapahtumajärjestäjille ja esiintyjille tarkoitettu sosiaalitila, bäkkäriksikin sitä voi kutsua.

Rakennustyössä ympäristön miljöön suojelu tärkeää

Taaborinvuoren sosiaalitilan rakennushanke on osa kunnan hyväksyttyä investointiohjelmaa ja Taaborin alueen kehittämistyötä. Kunnan tilakeskus on toiminut tilojen omistajan ja rakennuttajan roolissa, ja paikallinen urakoitsija on toteuttanut rakennustyön. Rakennustyöprojekti oli nopea, alkoihan se keväällä ja valmista tuli jo kesäkuun lopussa.

Suunniteltaessa bäkkärin sijaintia oli otettava huomioon Taaborinvuoren hieno miljöö ja sen vaaliminen. Rakennuspaikka valikoitui niin, että nykyisiä rakenteita ei tarvinnut siirtää ja että puita jouduttiin kaatamaan mahdollisimman vähän. Toki tärkeä asia rakennuksen sijoittumisessa oli se, että rakennus sijaitsee riittävän lähellä esiintymislavaa palvellen näin esiintyjiä parhaimmalla mahdollisella tavalla.

Itse rakennustyöhön sekä rakennustarvikkeiden kuljetukseen ja säilömiseen toi haasteita se, että bäkkäri rakentui puiden keskelle pienehköön tilaan muiden rakennusten taakse. Lisäksi kallio on alueella hyvin pinnassa – suihkun, ruokailutilan ja wc:n vaatimat viemäröinnit saatiin juuri ja juuri tehtyä ilman louhintaa.

Kaksi työmiestä rakentaa Taaborinvuorelle sosiaalitilaa esiintyjille.

 

Uusi bäkkäri täyttää käyttäjien odotukset

Aiemmin esiintyjien bäkkärinä on toiminut Kivi-juhlien Karri-rakennus, jossa ei ole juoksevaa vettä eikä wc- tai suihkutiloja. Tapahtumiin on jouduttu myös erikseen rakentamaan teltta sekä tilaamaan bajamaja.

Nyt rakennettu bäkkäri on kooltaan 38m2 ja siellä on pukutila, suihku, wc ja myös pieni ruokailutila. Ruokailutilassa esiintyjät voivat esimerkiksi kaikessa rauhassa valmistautua esitykseen erillään yleisöstä ja muusta henkilökunnasta.

Taaborinvuoren esiintyjien sosiaalitila rakennusvaiheessa.

 

Bäkkäriä tullaan käyttämään koko Taaborinvuoren toimintakauden, joka yleensä alkaa toukokuussa jatkuen syyskuun loppuun. Kaikki alueen tapahtumajärjestäjät voivat käyttää uutta tilaa, toki ensisijaisesti se on kuitenkin tehty esiintyjien bäkkäriksi. Nykyajan vaatimukset täyttävä tila helpottaa myös Taaborinvuoren tapahtuma-alueen vuokraamista ulkopuolisille tapahtumajärjestäjille.

Bäkkäri tulee palvelemaan aivan varmasti käyttäjiään, ja lisäksi se sulautuu hienosti Taaborinvuoren miljööseen.

 

Bloggaajana

Ville Könönen

tilakeskuksen päällikkö

Jaana Solin

viestinnän asiantuntija

 

>> Näin Nurmijärvi rakentuu-blogi

Takaisin listaukseen