Ajankohtaista

Joukkoliikenne, Liikenne, Matkailu

Millaista joukkoliikenteen tarjonta on Nurmijärvellä?

16.2.2022

Nurmijärven päätaajamista Klaukkalasta, Rajamäeltä ja Kirkonkylältä liikennöi useita suoria linjoja Helsingin suuntaan. Lisäksi on paljon erilaisia vaihtoehtoja kunnan sisäisessä joukkoliikenteessä sekä liikennettä Tuusulan ja Hyvinkään suuntaan, kuten esimerkiksi Hyvinkään sairaalaan. Aikataulut ja reitit löytyvät Korsisaaren verkkosivuilta ja Matkahuollon reittioppaasta. Lisäksi Nurmijärvellä toimii kutsupohjainen Kivenkyyti-liikenne.

Aikataulut, reitit ja lipputuotteet

Kunnan joukkoliikennetarjonta löytyy Matkahuollon Reittioppaasta tai Matkahuollon Reitit ja Liput -mobiilisovelluksesta, joissa voi hakea reitin osoitteesta osoitteeseen. Reittioppaista on helpompi löytää vaihdollisia yhteyksiä huomattavasti laajemmin kuin mitä perinteisistä PDF-aikatauluista.

Bussilipun voi ostaa myös Matkahuollon verkkosivuilla.

Korsisaaren verkkosivujen joukkoliikenne-sivulta löytyy lisätietoa reiteistä, lipuista ja aikatauluista sekä Bussi-Live -palvelu, josta voi reaaliaikaisesti seurata bussien liikkumista. Seuraa myös Korsisaaren ajankohtaisia uutisia.

Kivenkyyti

Nurmijärvellä toimii aikataulun mukaan liikennöivän joukkoliikenteen lisäksi kutsupohjainen Kivenkyyti-liikenne. Se palvelee kolmessa päätaajamassa Klaukkalassa, Kirkonkylällä ja Rajamäellä arkisin päiväaikaan. Kyydin voi tilata ja lisätietoja kysyä liikennöitsijältä numerosta 09 274 6900.

Kivenkyydissä kelpaavat kaikki tavanomaiset joukkoliikenteen lipputuotteet – matkustaa voi siis normaalin bussilipun hinnalla. Lisätietoja löytyy Korsisaaren verkkosivuilta www.korsisaari.fi ja tiedotteesta Kivenkyyti – tilattava kyyti – Nurmijärvi (nurmijarvi.fi) 

Ajankohtaista joukkoliikenteessä

Linjan 39 uusi reitti

Kuntaan on tullut toivomuksia Harjulan joukkoliikenteen kehittämisestä. Kunta ja liikennöitsijä ovat yhteistyössä tarkastelleet, miten Harjulan ja Syrjälän aluetta palvelevaa linjaa 39 voitaisiin kehittää. Linja 39 siirtyi liikennöimään uudelle reitille Matkakeskus – Kuonomäentie – Kiilakiventie – Viljelystie – Syrjäläntie – Isoseppälä – Matkakeskus. Liikennöinti uudella reitillä on aloitettu 10.1.2022.

Linja-autopysäkkien merkkien päivittäminen uuden tieliikennelain mukaisiksi

Kesäkuussa 2020 voimaan tulleesta tieliikennelaista poistettiin erilliset lähiliikenteen, kaukoliikenteen sekä pikavuoron linja-autopysäkkimerkit ja nykyään kaikki linja-autopysäkkimerkit ovat mustia keltaisella pohjalla. Merkkien vaihtamisen siirtymäaika on 10 vuotta. Nurmijärven kunta on aloittanut muutokseen valmistautumisen kartoittamalla katuverkon nykyisiä pysäkkejä. Kartoitus on tehty Kirkonkylän ja Rajamäen osalta. Pysäkkimerkkien yhteyteen lisätään pysäkin nimen kertova lisäkilpi. Samalla poistetaan maastosta vanhentuneet SAMPO-kyltit. Maanteiden linja-autopysäkkimerkkien vaihtamisesta vastaa Uudenmaan ELY-keskus.

Mt 130 – Klaukkalan kehätien tiehaaran uusi liityntäpysäköintipaikka

Klaukkalan kehätien hankkeessa rakennettiin uusi liityntäpysäköintipaikka maantie 130 varteen, Klaukkalan kehätien eritasoliittymän läheisyyteen. Alueella on pysäköintipaikkoja autoille 15 kpl, mopoille 6 kpl ja polkupyörille katettuja runkolukittavia paikkoja 10 kpl. Alueen kunnossapidosta vastaa Uudenmaan ELY-keskus. Kaikki Nurmijärven kunnan alueella olevat liityntäpysäköintipaikat löytyvät Nurmijärven kunnan internetsivuilta kohdasta Pysäköinti – Nurmijärvi (nurmijarvi.fi).

Liikennöitsijän terveiset

Me Korsisaarella toivotamme kaikki vanhat ja uudet matkustajat tervetulleiksi kyytimme. Koronapandemiasta huolimatta olemme pystyneet pitämään vuorotarjonnan kattavana, vaikka pandemian alussa jouduimme liikennettä supistamaan. Toivomme nyt rajoituksien poistuessa, että matkustaminen taas lisääntyisi.

Joukkoliikenteessä matkustamisesta helpompaa tekee mobiilisovelluksemme, jolloin liput ja ajankohtaiset uutiset kulkevat puhelimessa mukanasi. Kaikille vähänkin säännöllisesti joukkoliikenteessä matkustaville suosittelemme uutiskirjeemme tilaamista. Lähetämme aina ajankohtaiset uutiset ja muutokset kirjeen tilaajille.

 

Takaisin listaukseen