Ajankohtaista

Valmius

Migri: Ukrainasta saapuvien kuljetuksista ilmoitettava Maahanmuuttovirastolle ennakkoon

3.3.2022

Maahanmuuttovirasto (Migri) pyytää tiedotteessaan 3.3.2022 ilmoittamaan Ukrainasta vapaaehtoisilla kuljetuksilla saapuvista ukrainalaisista. Lukuisat toimijat ja yksityishenkilöt ovat kertoneet hakevansa Ukrainasta Venäjän hyökkäyksen takia paenneita ihmisiä Suomeen. Tietojen välittäminen ennakkoon maahanmuuttovirastolle on tärkeää, jotta viranomaiset voivat arvioida ihmisten mahdollista majoitustarvetta ja tuen tarvetta ennakoiden. Maahanmuuttovirasto koordinoi Suomessa vain turvapaikanhakijoiden majoitusta.

Maahanmuuttovirasto on ottanut 3.3.2022 käyttöön ilmoituslomakkeen, johon pyydämme kuljetuksia järjestäviltä ennakkotiedot Ukrainasta saapuvista kuljetuksista.Linkki toiselle sivustolle, Avautuu uudessa välilehdessä

Suomeen saapuvilla ukrainalaisilla on eri vaihtoehtoja oleskelulle Suomeen saapumisen jälkeen. Lue toimintaohjeita, jos saavut Ukrainasta Suomeen.

Varaudu ilmoittamaan seuraavat tiedot:

  • Kuinka monta ukrainalaista saapuu kuljetuksella? Ilmoita vain henkilöiden lukumäärä. Älä ilmoita lomakkeella ihmisten henkilötietoja.
  • Mille paikkakunnalle henkilöt ovat menossa Suomessa?
  • Aikovatko henkilöt oleskella Suomessa viisumivapaasti vai hakea turvapaikkaa?
  • Jos henkilöt hakevat turvapaikkaa, majoittuvatko he vastaanottokeskuksessa vai yksityismajoituksessa?

Jos et voi välittää tietoja ylläolevan linkin kautta, voit olla yhteydessä numeroon 0295 463 300. Numero on avoinna arkisin ma–pe klo 9.00–16.00 ja tulevana viikonloppuna 5. – 6.3.2022 klo 10.00–15.00.

Puhelinnumero on tarkoitettu vain kuljetuksista ilmoittamiseen. Numerossa ei anneta muuta neuvontaa.

Lisätietoja:

Takaisin listaukseen